1200px-Katolički_bogoslovni_fakultet_Zagreb.jpg

U sklopu svečane akademije održana je promocija novih diplomanata te dodjela nagrada zaslužnim studentima, profesorima, djelatnicima i suradnicima.

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu proslavio je danas svoju obljetnicu postojanja. U sklopu svečane akademije održana je promocija novih diplomanata te dodjela nagrada zaslužnim studentima, profesorima, djelatnicima i suradnicima fakulteta.

Kako piše IKA, na proslavi Dana fakulteta u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu su, uz profesorski zbor Fakulteta, sudjelovali su i uglednici iz hrvatskoga akademskog, crkvenog i kulturnog života.

U svom je govoru veliki kancelar Fakulteta zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić ukratko predstavio apostolsku konstituciju pape Franje o crkvenim sveučilištima i fakultetima Veritatis gaudium:

Papa je, u kontinuitetu sa svojim prethodnicima i velikom kršćanskom tradicijom, u tom dokumentu iz prosinca 2017. godine uputio apel na sve djelatnike akademskog obrazovanja i znanstvenog istraživanja, ne samo crkvenog, za velikodušni i usklađeni napor u smjeru radikalne promjene paradigme. Dapače, traži napor koji treba ići, prema Papinim riječima, “u smjeru smione kulturne revolucije”.

- Papa Franjo potiče i hitno umrežavanje između različitih sveučilišnih ustanova, da bi odlučno aktivirali prikladne sinergije s aktualnim ustanovama različitih zemalja, kao i s onima koji se nadahnjuju na drukčijim kulturalnim i vjerskim tradicijama - istaknuo je kardinal Bozanić u svom govoru.

Obraćanje okupljenoj sveučilišnoj zajednici i diplomantima kardinal Bozanić zaključio je riječima ohrabrenja da se u promjeni epohe, koju doživljavamo na svim područjima, otvaraju se nove i široke perspektive.

- S otvorenošću i pouzdanjem u Duha koji nam se daje, potrebno je s povjerenjem prihvatiti nove izazove. Stoga mi je, dragi studenti i studentice, drago da mogu danas čestitati vama koji svoj višegodišnji trud i rad krunite diplomom. Svojim budućim poslanjem dajte svoj doprinos Crkvi i hrvatskom društvu u izazovima globalnih promjena - zaključio je Bozanić.

Na proslavi Dana Fakulteta promovirano je devetero novih licenaca teoloških znanosti te 98 novih diplomanata sa svih smjerova Fakulteta, a dodijeljene su i nagrade zaslužnim studentima i djelatnicima. Dekan KBF-a dr. fra Mario Cifrak podnio je izvješće o radu Fakulteta u protekloj godini. Na svim smjerovima Fakulteta u Zagrebu i Teologije u Rijeci ove je godine upisano 469 studenata.

Dekan je podsjetio na sudjelovanja profesora i studenata na simpozijima i različitim skupovima, znanstveno-nastavnu i umjetničko-nastavnu aktivnost, djelatnost fakultetske Knjižnice te personalne promjene.

Ova glavna visokoškolska ustanova Katoličke Crkve u Hrvatskoj jedan je od tri fakulteta, uz Pravni i Filozofski, koji su 1669. uvršteni u ‘popis generalnih studija zemalja habsburške krune s pripadnim sveučilišnim pravima i povlasticama’, kao začetak Sveučilišta u Zagrebu.

Datum 11.3.2020.

Radio Marija

10:15 Glazba
10:30 Zubna putovnica – tema: Zdravlje branitelja; gost: dr. sc. Tomislav Benjak iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ante Deur, saborski zastupnik; ur. i vod.: Anka Jurišić-Kvesić, dr. stom.
11:15 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Svjetlosti vječnoj (Lk 8,16-18)

  »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost. Ta ništa nije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.