1200px-Katolički_bogoslovni_fakultet_Zagreb.jpg

U sklopu svečane akademije održana je promocija novih diplomanata te dodjela nagrada zaslužnim studentima, profesorima, djelatnicima i suradnicima.

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu proslavio je danas svoju obljetnicu postojanja. U sklopu svečane akademije održana je promocija novih diplomanata te dodjela nagrada zaslužnim studentima, profesorima, djelatnicima i suradnicima fakulteta.

Kako piše IKA, na proslavi Dana fakulteta u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu su, uz profesorski zbor Fakulteta, sudjelovali su i uglednici iz hrvatskoga akademskog, crkvenog i kulturnog života.

U svom je govoru veliki kancelar Fakulteta zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić ukratko predstavio apostolsku konstituciju pape Franje o crkvenim sveučilištima i fakultetima Veritatis gaudium:

Papa je, u kontinuitetu sa svojim prethodnicima i velikom kršćanskom tradicijom, u tom dokumentu iz prosinca 2017. godine uputio apel na sve djelatnike akademskog obrazovanja i znanstvenog istraživanja, ne samo crkvenog, za velikodušni i usklađeni napor u smjeru radikalne promjene paradigme. Dapače, traži napor koji treba ići, prema Papinim riječima, “u smjeru smione kulturne revolucije”.

- Papa Franjo potiče i hitno umrežavanje između različitih sveučilišnih ustanova, da bi odlučno aktivirali prikladne sinergije s aktualnim ustanovama različitih zemalja, kao i s onima koji se nadahnjuju na drukčijim kulturalnim i vjerskim tradicijama - istaknuo je kardinal Bozanić u svom govoru.

Obraćanje okupljenoj sveučilišnoj zajednici i diplomantima kardinal Bozanić zaključio je riječima ohrabrenja da se u promjeni epohe, koju doživljavamo na svim područjima, otvaraju se nove i široke perspektive.

- S otvorenošću i pouzdanjem u Duha koji nam se daje, potrebno je s povjerenjem prihvatiti nove izazove. Stoga mi je, dragi studenti i studentice, drago da mogu danas čestitati vama koji svoj višegodišnji trud i rad krunite diplomom. Svojim budućim poslanjem dajte svoj doprinos Crkvi i hrvatskom društvu u izazovima globalnih promjena - zaključio je Bozanić.

Na proslavi Dana Fakulteta promovirano je devetero novih licenaca teoloških znanosti te 98 novih diplomanata sa svih smjerova Fakulteta, a dodijeljene su i nagrade zaslužnim studentima i djelatnicima. Dekan KBF-a dr. fra Mario Cifrak podnio je izvješće o radu Fakulteta u protekloj godini. Na svim smjerovima Fakulteta u Zagrebu i Teologije u Rijeci ove je godine upisano 469 studenata.

Dekan je podsjetio na sudjelovanja profesora i studenata na simpozijima i različitim skupovima, znanstveno-nastavnu i umjetničko-nastavnu aktivnost, djelatnost fakultetske Knjižnice te personalne promjene.

Ova glavna visokoškolska ustanova Katoličke Crkve u Hrvatskoj jedan je od tri fakulteta, uz Pravni i Filozofski, koji su 1669. uvršteni u ‘popis generalnih studija zemalja habsburške krune s pripadnim sveučilišnim pravima i povlasticama’, kao začetak Sveučilišta u Zagrebu.

Datum 11.3.2020.

Radio Marija

11:15 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:10 Glazba
12:15 Je`n-dva-tri i ... djeco, a sada vi! – emisija dječje glazbe

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – pravedan

  Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FG-TAB.png

VG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.