WEB SOCKA 20210422 1

Socijalna samoposluga “Kruh sv. Elizabete” obilježila je u utorak 20. travnja 10. rođendan. Deset plodonosnih godina proslavljeno je misom zahvalnicom u dominikanskoj crkvi sv. Jeronima u Rijeci, skromno i u užem krugu volontera i korisnika. Misu je služio fra Ivan Dominik Iličić, starješina dominikanskog samostana, uz koncelebraciju franjevca kapucina i duhovnika Socijalne samoposluge fra Zlatka Josipa Šafarića.

U prigodnoj propovijedi fra Ivan Dominik izrazio je radost zbog svega dobroga što Socijalna samoposluga čini te zaželio da to divno djelo i dalje raste po svima onima koji će u njega biti uključeni. Naglasio je da je važnost zajedništva i nadopunjavanje više ljudi s različitim ulogama i darovima u svakom dobrom projektu, pa tako i u ovome. Projekt Socijalne samoposluge može nam pomoći u otkrivanju Kristovog lica u potrebitima koji dolaze u ovu karitativnu ustanovu kao korisnici, ali može nam pomoći da Krist i preko nas, i našeg služenja potrebitima, otkriva lice svoje milosrdne i djelatne ljubavi, rekao je fra Ivan Dominik Iličić.

Propovijed je završio s duhovnom misli o Presvetom Trojstvu na čiju smo sliku stvoreni i zaželio da odnosi savršene sebedarne ljubavi između Osoba Presvetog Trojstva zažive sve snažnije među svima nama i ovakvim lijepim inicijativama i projektima. Na kraju misnoga slavlja okupljenim vjernicima obratio se fra Zlatko Josip Šafarić koji je rekao da Socijalna samoposluga na poseban način očituje ljubav svetoga Franje prema siromasima i da je ona izvrsna propovjedaonica ovoga grada. Voditeljici projekta, franjevačkoj trećoredici Elidi Verunici, i svima ostalima zaželio je obilje Božjeg blagoslova u daljnjem radu i služenju potrebitima ovoga grada.

WEB SOCKA 20210422

Ovu, prvu hrvatsku socijalnu samoposlugu osnovao je Franjevački svjetovni red – MB Trsat i nakon Rijeke ovaj hvalevrijedan projekt proširio se na još dvadesetak hrvatskih gradova. Voditelji ‘Socke’, kako Socijalnu samoposlugu nazivaju Riječani, zahvaljuju dobrotvorima, volonterima i građanima koji u skladu sa svojim mogućnostima pomažu radu ovog hvalevrijednog karitativnog projekta. Iako su uvjeti djelovanja zbog epidemioloških mjera bili i još uvijek jesu otežani, volonteri nisu prestali s prikupljanjem i podjelom paketa. Hranu i higijenske potrepštine prikupljaju kroz sabirne akcijama u trgovačkim centrima gdje im je to omogućeno, a pakete dijele ovisno o situaciji, na vratima Socijalne samoposluge na tržnici Brajda ili obilazeći jednog po jednog korisnika dajući mu unaprijed pripremljene pakete.

Nažalost, pandemija koronavirusa uzrokovala je da se količina prikupljene hrane smanjila, poručuju iz riječke Socijalne samoposluge i pozivaju sve koji mogu pomoći i donirati hranu da ih nazovu na broj: 0976363946 i volonteri će doći preuzeti donaciju. Također, moguće je uplatiti i novčanu pomoć, a potrebne informacije mogu se dobiti na navedeni broj telefona.

Svim volonterima i korisnicima Socijalne samopsoluge “Kruh sv. Elizabete” želimo sretan i blagoslovljen rođendan i neka Bog nagradi vječnom nagradom njihovu skrb za potrebite.

 

Tekst i foto: Riječka nadbiskupija

Radio Marija

21:01 Taj beskrajni svemir – tema: Jesen i povratak na sunčevo vrijeme; ur. i vod.: Tatjana Kren, prof.
22:00 Najava sutrašnjeg programa
22:05 Glazba
22:30 Hrvatski program Radio Vatikana

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Velika ljubav grješne duše u Lk 7,36-50

Neki farizej pozva Isusa da bi blagovao s njime. On uđe u kuću farizejevu i priđe stolu. Kad eto neke žene koja bijaše grešnica u gradu. Dozna da je...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.