himna hod mladih 1

Sveti Antun Padovanski, Svetac svega svijeta, oduvijek snažno povezuje vjernike iz svakoga kuta Zemlje. U našem narodu nema crkve, kapele i obiteljskog doma koji ne bi imao neko obilježje toga Sveca. Ozdravlja bolesne, štiti od smrti, a osobiti je zaštitnik mladih.
Već treću godinu zaredom Centar za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca u suradnji sa župama Svetog Antuna Padovanskog na Svetome Duhu i Svetog Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela organizira Hod mladih svetog Antuna (Antunovski hod mladih). Ove godine Hod će se održati 5. lipnja s početkom u 14 sati u prostoru vanjskoga svetišta u Sesvetskim Selima. Više o samom itinerariju Hoda pročitajte na plakatu.
Kako bi evangelizacijski karakter Hoda dopro do što većeg broja vjernika, a osobito mladih, skupina nadarenih glazbenika, na inicijativu fra Stjepana Brčine OFMConv, voditelja Centra za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca, napisala je i snimila himnu Antunovskog hoda mladih. Glazbu i tekst potpisuju fra Ivan M. Lotar, Iva Smojver i Filip Panza, dok je za aranžman zaslužan višestruko nagrađivani producent Goran Kovačić. Video za himnu je snimao i montirao Josip Ninković. Koreografiju potpisuje Maja Šivak.


'Pisanje teksta i djelom glazbe za mene je bilo nevjerojatno predivno i novo iskustvo. Raditi s mladim talentiranim glazbenicima kojima ovo nije bio prvi projekt pomoglo mi je naučiti mnogo toga novoga o procesu stvaranja duhovne glazbe. Nije mi prvi puta da snimam pjesmu, glazbeni studio mi nije stran, ali sveti Antun u mome duhovnome životu ima posebno mjesto i stoga je ovo moj oblik zahvale njemu.' – kazao je fra Ivan M. Lotar OFMConv.


'Zahvalna sam Gospodinu na mogućnosti da budem jedan od autora glazbe i teksta za himnu Antunovkog hoda mladih (uz fra Ivana M. Lotara i Filipa Panzu), jer je to za mene kao profesionalnu glazbenicu i voditeljicu Amorosa, tj. slavljeničke službe evangelizacijske zajednice Sveti Duh najljepši način zahvale za sve Očeve darove i za sav zagovor u nebu našeg velikog evangelizatora, svetog Antuna, u čijoj se župi okupljamo i služimo. Najviše volim kada mnoštvo radi u zajedništvu za Gospodina, a 'Da Njegovi budemo' upravo je takav projekt na čelu s našim fra Stjepanom Brčinom, što se može vidjeti u videu za pjesmu i to je ono što me najviše raduje – biti dio žive Kristove Crkve koja širi radost Evanđelja.' – radosno svjedoči Iva.


Vjerujemo kako je ovo tek početak zanimljivih glazbenih suradnji koje ih čekaju u budućnosti. Radosno iščekujemo 5. lipnja kada će se pjesma 'Da Njegovi budemo' oriti od Sesvetskih Sela preko zagrebačke Dubrave i Trga bana Josipa Jelačića sve do Svetog Duha. I zato bivajući poslušnima savjetu svetog Antuna možemo još samo dodati: 'Neka šute riječi, a govore djela'.

 antunovski hod

 

Radio Marija

20:15 Krunica - Radosna otajstva
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Glas sa Šalate – emisija sjemeništaraca Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati; ur. i vod.: Fran Kuharić, sjemeništarac treće godine

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Molitva s Dvanaestoricom (Lk 9,1-6)

Sazva dvanaestoricu i dade im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i liječiti bolesnike. I reče im:...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.