krv kristova plakat banner

Korizmena molitvena inicijativa za obnovu Hrvatske i hrvatskog naroda „Krvi Kristova, obnovi Hrvatsku“ počinje 17.02. na Pepelnicu. Uključi se u zajedništvo molitelja i doprinesi preobrazbi svoje Domovine!


U srcima molitelja ujedinjenih u zajedničkoj molitvi probudila se čežnja da se hrvatska zemlja još više natopi molitvom.
Kroz 40 dana zazivati će se Kristova krv za sva stradanja, nesreće i grijehe koji su se tijekom povijesti dogodili i učinili u Hrvatskoj.
Glavna nakana molitvene inicijative je zadovoljština i pomirenje za svu prolivenu krv i žrtve na prostoru naše domovine, za žrtve iz našeg naroda u svijetu s posebnim naglaskom na duše koje u čistilištu vape za našim molitvama.


Potreba je sada posebno velika zbog pandemije i svih posljedica koje ona sa sobom donosi, a ujedno i potresa koji je načinio veliku materijalnu štetu na području Banovine. Sve to se odražava kako na našu materijalnu stvarnost tako i na duševnu i duhovnu stvarnost svakog pojedinca naše zemlje.
Svjedoci smo i sada da materijalno bez duhovnog nije dostatno, da pomoć u materijalnom bez molitve i vodstva Duhom Svetim postaje izvor nemira i nereda.
Molitva i duhovna stvarnost treba biti primarna i na nju se trebamo oslanjati kako bi sve ono što radimo uistinu bilo plodonosno.
Gdje je velika potreba tu je i velika milost Božja kao odgovor na naše vapaje!


Citati iz Svetog Pisma koji su potaknuli ovu nakanu u kojima se prepoznaje i potreba i milost su:
Slušaj! Krv brata tvoga iz zemlje k meni viče. ( Post 1,40)


Jer svidjelo se Bogu u njemu nastaniti svu Puninu i po njemu, uspostavivši mir krvlju križa njegova - izmiriti sa sobom sve, bilo na zemlji, bilo na nebesima. ( Kol 1, 19-20)


U ovoj korizmenoj molitvenoj inicijativi obnove po Kristovoj krvi pozvani su svi na sudjelovanje, a to mogu učiniti tako da odaberu po svom izboru neke od preporučenih pobožnosti i molitvi na ovu nakanu:
● Postom i odricanjem
● Pobožnost Križnog puta
● Slavljenjem Euharistije i Euharistijskim klanjanjem
● Molitva krunice ili ružarija, s posebnim naglaskom na Žalosna otajstva krunice
● Pokornički Psalmi (6,32,38,51,102,130,143)
● Krunica Božjeg milosrđa i litanije
● Krunica Krvi Kristovoj i litanije
● Prikazivanje, s ljubavlju, svih trpljenja i svega što činimo
● Četrdesetnica Svetih Misa
● Ostale pobožnosti i molitve prikazane s ljubavlju


Molitelji se mogu informirati o samoj molitvenoj incijativi putem društevnih mreža instagram ili facebook stranice. Za sve poticaje, pitanja možete nas kontaktirati na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Zagovornu mrežu za Hrvatsku pokrenula je Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetome Hrvatske prije dvije godine. Preko 1000 molitelja uključeno je u zagovornu mrežu koji svakodnevno zagovaraju za Hrvatsku i hrvatski narod prikazujući svetu misu, post i molitvu krunice na određene nakane.


Zagovorna mreža za Hrvatsku podigla je u brojnim župama euharistijska klanjanja za domovinu koja se održavaju svaki treći petak u mjesecu.
Stalna nakana je: Novi izljev Duha Svetoga na hrvatski narod; krštenje u Duhu Svetom svih osobito mladih.


Katekizam Katoličke Crkve nas uči da „zagovarati znači iskati nešto u prilog drugoga, ... kršćansko zagovaranje sudjeluje u Kristovu zagovaranju.
Onaj koji moli posredujući, ne traži samo »svoje nego i ono što se tiče drugih« (Fil 2, 4), tako daleko da moli i za one koji mu čine zlo (KKC – 2635)“.
Gospodin nas potiče: „Bdijte i molite“ ( Mt 26,41).


Hrvatski narod osvjedočio se u snagu zagovorne molitve kroz Domovinski rat gdje je Gospodin štitio svoj narod i davao mu iznimnu snagu i vještinu. Svatko je pozvan priključiti se iz ljubavi prema domovini. Neka Gospodin po molitvama i zagovaranju preobrazi ovu našu lijepu zemlju i izlije obilje blagoslova.


Molitelji se mogu informirati o samoj molitvenoj inicijativi na stranici www.obnovauduhu.com

 

Zagovorna mreža za Hrvatsku

Radio Marija

19:40 Glazba
20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:05 Glazba
20:15 Krunica – Otajstva svjetla

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Svjetlosti vječnoj (Lk 8,16-18)

  »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost. Ta ništa nije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.