krv kristova plakat banner

Korizmena molitvena inicijativa za obnovu Hrvatske i hrvatskog naroda „Krvi Kristova, obnovi Hrvatsku“ počinje 17.02. na Pepelnicu. Uključi se u zajedništvo molitelja i doprinesi preobrazbi svoje Domovine!


U srcima molitelja ujedinjenih u zajedničkoj molitvi probudila se čežnja da se hrvatska zemlja još više natopi molitvom.
Kroz 40 dana zazivati će se Kristova krv za sva stradanja, nesreće i grijehe koji su se tijekom povijesti dogodili i učinili u Hrvatskoj.
Glavna nakana molitvene inicijative je zadovoljština i pomirenje za svu prolivenu krv i žrtve na prostoru naše domovine, za žrtve iz našeg naroda u svijetu s posebnim naglaskom na duše koje u čistilištu vape za našim molitvama.


Potreba je sada posebno velika zbog pandemije i svih posljedica koje ona sa sobom donosi, a ujedno i potresa koji je načinio veliku materijalnu štetu na području Banovine. Sve to se odražava kako na našu materijalnu stvarnost tako i na duševnu i duhovnu stvarnost svakog pojedinca naše zemlje.
Svjedoci smo i sada da materijalno bez duhovnog nije dostatno, da pomoć u materijalnom bez molitve i vodstva Duhom Svetim postaje izvor nemira i nereda.
Molitva i duhovna stvarnost treba biti primarna i na nju se trebamo oslanjati kako bi sve ono što radimo uistinu bilo plodonosno.
Gdje je velika potreba tu je i velika milost Božja kao odgovor na naše vapaje!


Citati iz Svetog Pisma koji su potaknuli ovu nakanu u kojima se prepoznaje i potreba i milost su:
Slušaj! Krv brata tvoga iz zemlje k meni viče. ( Post 1,40)


Jer svidjelo se Bogu u njemu nastaniti svu Puninu i po njemu, uspostavivši mir krvlju križa njegova - izmiriti sa sobom sve, bilo na zemlji, bilo na nebesima. ( Kol 1, 19-20)


U ovoj korizmenoj molitvenoj inicijativi obnove po Kristovoj krvi pozvani su svi na sudjelovanje, a to mogu učiniti tako da odaberu po svom izboru neke od preporučenih pobožnosti i molitvi na ovu nakanu:
● Postom i odricanjem
● Pobožnost Križnog puta
● Slavljenjem Euharistije i Euharistijskim klanjanjem
● Molitva krunice ili ružarija, s posebnim naglaskom na Žalosna otajstva krunice
● Pokornički Psalmi (6,32,38,51,102,130,143)
● Krunica Božjeg milosrđa i litanije
● Krunica Krvi Kristovoj i litanije
● Prikazivanje, s ljubavlju, svih trpljenja i svega što činimo
● Četrdesetnica Svetih Misa
● Ostale pobožnosti i molitve prikazane s ljubavlju


Molitelji se mogu informirati o samoj molitvenoj incijativi putem društevnih mreža instagram ili facebook stranice. Za sve poticaje, pitanja možete nas kontaktirati na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Zagovornu mrežu za Hrvatsku pokrenula je Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetome Hrvatske prije dvije godine. Preko 1000 molitelja uključeno je u zagovornu mrežu koji svakodnevno zagovaraju za Hrvatsku i hrvatski narod prikazujući svetu misu, post i molitvu krunice na određene nakane.


Zagovorna mreža za Hrvatsku podigla je u brojnim župama euharistijska klanjanja za domovinu koja se održavaju svaki treći petak u mjesecu.
Stalna nakana je: Novi izljev Duha Svetoga na hrvatski narod; krštenje u Duhu Svetom svih osobito mladih.


Katekizam Katoličke Crkve nas uči da „zagovarati znači iskati nešto u prilog drugoga, ... kršćansko zagovaranje sudjeluje u Kristovu zagovaranju.
Onaj koji moli posredujući, ne traži samo »svoje nego i ono što se tiče drugih« (Fil 2, 4), tako daleko da moli i za one koji mu čine zlo (KKC – 2635)“.
Gospodin nas potiče: „Bdijte i molite“ ( Mt 26,41).


Hrvatski narod osvjedočio se u snagu zagovorne molitve kroz Domovinski rat gdje je Gospodin štitio svoj narod i davao mu iznimnu snagu i vještinu. Svatko je pozvan priključiti se iz ljubavi prema domovini. Neka Gospodin po molitvama i zagovaranju preobrazi ovu našu lijepu zemlju i izlije obilje blagoslova.


Molitelji se mogu informirati o samoj molitvenoj inicijativi na stranici www.obnovauduhu.com

 

Zagovorna mreža za Hrvatsku

Radio Marija

23:00 Molitva - Povečerje
23:10 Glazba
23:15 "Riječ o riječi" - duhovni poticaji za svaki dan
23:20 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.