RM article

„Ljudski život u Božjim očima ima veliku vrijednost. Ako je u nekim okolnostima nešto napalo zdravlje i život mnogih ljudi, a možda i naš, ne smijemo se osjećati sami pred tim neprijateljem“, objavio je Dikasterij za laike, obitelj i život u poruci u vezi s epidemijom Covid-19, poznatijom pod imenom koronavirus, prenosi Vatican News.

„Kao dikasterij koji je Sveti Otac zadužio za pastoralnu brigu za laike, obitelj i život, želimo u ovom teškom trenutku, svima koji su pogođeni Covidom-19 ili se osjećaju ugroženima tom virusnom infekcijom, očitovati našu blizinu, ljubav i molitvu“, piše u poruci u kojoj se također zahvaljuje liječnicima, bolničarima i medicinskim sestrama, pomoćnom osoblju i znanstvenim istraživačima za njihovo velikodušno zauzimanje, ohrabrujući ih da troše svoju snagu i intelektualne talente koje im je Bog darovao za trenutačne potrebe. Svi se u poruci pozivaju da se hrabro i mirno suoče s tom međunarodnom zdravstvenom krizom, stavljajući se na raspolaganje i bivajući spremni, radi općeg dobra, na neke žrtve u osobnom stilu svakodnevnog života. „Svatko je pozvan učiniti svoj dio, no nije sam, imamo Božju zaštitu koja bdije nad svakim od nas očinskom ljubavlju“, piše u poruci Dikasterij za laike, obitelj i život i ističe: „I Crkva želi biti blizu svakom bolesnom od Covida-19, njegovoj obitelji i prijateljima, zdravstvenom osoblju i javnom zdravstvu koji se brinu za oboljele, pa i znanstvenicima koji traže lijek za tu bolest“. U poruci se Dikasterij posebno obraća obiteljima koje su pozvane s ljubavlju i velikim osjećajem odgovornosti voditi brigu za svoje članove koji su zaraženi Covidom-19; brinuti se za svoje stare koji ne mogu izlaziti iz kuće zbog opasnosti od zaraze; brinuti se za one koji su najslabiji zbog neke druge bolesti od koje već boluju; za djecu koja moraju ostati kod kuće i ne ići u školu zbog zdravstvenih razloga. To je težak zadatak osobito za obitelji koje žive u siromašnim mjestima koja oskudijevaju gospodarskim izvorima i socijalnom pomoći, ali i za one koji bi mogli izgubiti posao zbog posljedica epidemije na svjetsko gospodarstvo. Poruka potom ističe da u tim okolnostima obitelj može postati izvor i snaga koja pokreće i širi smisao za odgovornost, solidarnost, snagu i razboritost, međusobno dijeljenje i pomoć u teškoćama. Dikasterij za laike, obitelj i život na kraju se sjedinjuje s papom Franjom koji je, tijekom opće audijencije 26. veljače, izrazio svoju blizinu bolesnima od koronavirusa i zdravstvenim radnicima koji se brinu za njih, kao i građanskim vlastima i svima koji se zauzimaju kako bi pomogli bolesnicima i zaustavili infekciju.

Datum 7.3.2020.

Radio Marija

22:00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u kapelici Radio Marije u Zagrebu - klanjanje animiraju članovi bratstva muževa katolika „Muževni budite“
00:00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u kapelici Radio Marije u Zagrebu - klanjanje animiraju članovi bratstva muževa katolika „Muževni budite“
06:00 Sveta misa - prijenos iz kapele Radio Marije u Zagrebu; misno slavlje predvodi p. Stjepan Fridl
06:30 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Hodočašće kroz došašće s našim misionarima - razmatranje za 3.12.2021.

 AUTOR RAZMATRANJA: fra Ivica Perić   Dragi slušatelji Radio Marije! Razmišljamo o slijepim osobama koje je Isus ozdravio od njihove sljepoće, a u...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Studeni 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.