Program uživo

Slušajte odmah

Moj dar za Radio Mariju

Saznajte više

Svetac dana

Saznajte više

RM article

U organizaciji Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju HBK održane su četiri radionice za svećenike prema metodi postera i “flayera”.

Radionicu “Nevidljivi gradovi” i evangelizacija odraslih vodio je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.
Više od stotinjak svećenika, kroz dva dana, s posebnim je interesom sudjelovalo na radionici “Nevidljivi gradovi i evangelizacija odraslih” koju je osmislio glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić. Govoreći o važnosti komunikacije s medijima podsjetio je na poruku pape Franje za ovogodišnji 54. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije u kojoj Sveti Otac ističe kako su “potrebne priče koje će iznijeti na vidjelo istinu o nama samima.”
Svećenici su upoznati s načinima rada medija, svakodnevnim zahtjevima i očekivanjima urednika te je istaknuta važnost suradnje i ostvarivanja redovitih kontakata s novinarima i urednicima. “Svaki si urednik svako jutro postavlja isto pitanje: ‘A što ćemo danas objaviti?’ i suočava se s činjenicom da mora popuniti kvalitetnim sadržajem određeni broj stranica u novinama, proizvesti određenu minutažu ili objaviti značajan broj članaka ili reportaža na nekoj internetskoj platformi. I ako mi nemamo sadržaja, ništa ne nudimo, ne možemo ni očekivati vidljivost i tražiti od medija da budu sredstvo evangelizacije. U eri digitalnih tehnologija, kada je naglo povećan broj medija, otvorile su se brojne nove mogućnosti za objave, no njihova konzumacija od strane publike ovisi o kvaliteti sadržaja i poruci koju taj sadržaj nosi,” kazao je Kovačić.

Pozvao je okupljene da prepoznaju u svojim župama i sredinama u kojima djeluju aktivnosti koje su sadržajne i zanimljive za objavu u medijima jer na tak način, prisutnošću u medijima, u svojim zajednicama stvaraju dojam o sustavnom pastoralnom radu i postaju vidljivi. “Vidljivost je preduvjet nove evangelizacije. I tu su društvene mreže važan alat, a plodovi rada neočekivani i iznenađujući”, kazao je Kovačić prezentirajući podatke o rastu slušanosti Hrvatskog katoličkog radija, čitanosti Informativne katoličke agencije i portala Hrvatske katoličke mreže. “Prema posljednjim podacima HKR dnevno ima gotovo 100 tisuća slušatelja, a čitanost IKA-e i objava na HKM-u neprekidno raste te se tjedno pročita preko 160 tisuća članaka. Vidiljivost smo povećali upravo zahvaljujući društvenim medijima i spoznaji koju je u svom diplomskom radu konstatirala studentica KBF-a u Đakovu Jasmina Kovačić kako je suvremeni čovjek prešao iz civilizacije riječi u civilizaciju slike”, kazao je okupljenima Kovačić te je pozvao sve svećenike na otvorenu i sveobuhvatnu suradnju sa svim medijima Hrvatske katoličke mreže.

Uz ovu radionicu, svećenici su sudjelovali i na radionici “Ljepota mnogostrukog lica Crkve” koju je pripremio vlč. Nikola Jurković iz župe Gornja Stubica, “Uzvišeno blago objavljene Riječi” koju je vodio vlč. Krešimir Bulat, župa Gorjani kod Đakova i na radionici “Hodočašće kao put vjere” koju je osmislio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević.

Datum 4.3.2020.

Radio Marija

08:45 Glazba
09:00 Da život imaju – aktualnosti iz Zagrebačke nadbiskupije; ur. i vod.: Zvonko Franc
09:45 Glazba
10:05 Vijesti iz nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu - ur. i vod.: mons. Antun Sente, ml.

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA  

  Čvrsto vjerujem u Boga Oca, i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Jordanovac 110

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 2327000

Program: +385 1 2327777

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.