Program uživo

Slušajte odmah

Moj dar za Radio Mariju

Saznajte više

Svetac dana

Saznajte više

RM article

Velike potrebe Crkve i svijeta u današnjem vremenu potaknule su franjevce iz Juniorata Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i Hrvatsku redovničku konferenciju na organiziranje zajedničke molitve za duhovna zvanja koja je održana u subotu, 29. veljače u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu, a odazvale su se brojne redovničke zajednice, dijecezanski bogoslovi, svećenici i vjernici laici.

Susret je započeo svečanom molitvom Večernje, a nastavio se misom koju je provincijski povjerenik za duhovna zvanja i vicemagister juniora predvodio fra Filip Đurđević, a suslavitelji su bili provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Dalibor Renić, voditelj Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije fra Mate Bašić, magister juniora Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Krunoslav Kocijan, odgojitelji hercegovačkih juniora fra Ivan Landeka i fra Serđo Ćavar, vikar župe Kraljice Svete krunice fra Ivan Marija Tomić i prefekt Franjevačkog sjemeništa Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Venancije Mihaljević.

Tumačeći naviješteno evanđelje koje je govorilo o pozivu Mateja, fra Mate Bašić u svojoj je homiliji istaknuo njegove osobitosti: „Kod Mateja je prisutno tiho herojstvo jer za Levija povratka starom zanatu više nije bilo. Slijediti Isusa bila je njegova konačna i neopoziva odluka. I naše kršćansko nasljedovanje Isusa, po Levijevu bi primjeru trebalo biti konačno i neopozivo, kakva god nepogoda bila na tom putu, kakva god smrt prijetila, što god bilo, jer to znači čuvati život vječni.“

Propovjednik je istaknuo kako apostoli nisu živjeli od motivacije i početnog zamaha, nego od vjere i discipline, a ponajviše od Kristove ljubavi zbog koje su dali i svoje živote. Naš život nije nam predan da ga čuvamo za sebe, nego da ga potrošimo za druge. „Svi mi, kršćani, osobito redovnici i redovnice, svećenici, bogoslovi, pozvani smo biti takav plamen kojim u ovo današnje vrijeme vraćamo čovještvo ljudskom rodu.“ Govoreći o obnovi Crkve i društva, fra Mate je podsjetio kako nam euharistija mora biti temelj cijelog života i jedino od nje može započeti obnova naših zajednica, obitelji i Crkve.

U euharistijskom klanjanju koje je uslijedilo nakon mise, okupljeni su vjernici molili Gospodina da pošalje radnike u svoju žetvu, da oni budu nositelji Njegove ljubavi i da mu poput sv. Petra odgovore ljubavlju (usp. Iv 21, 15-17). Liturgijsko pjevanje animirao je zbor redovnika i redovnica, a susret se nastavio prigodnim domjenkom.

Datum 1.3.2020.

Radio Marija

09:00 Poruka vedrine – ur. i vod.: Dubravka Beljan
10:00 Glazba
10:30 Prigodni program – tema: Holywin; gost: vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije; ur. i vod.: Ivka Malkoč Bastašić
11:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA  

  Čvrsto vjerujem u Boga Oca, i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Jordanovac 110

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 2327000

Program: +385 1 2327777

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.