Program uživo

Slušajte odmah

Moj dar za Radio Mariju

Saznajte više

Svetac dana

Saznajte više

bl. Marija Petkovic kip u Dubrovniku 

Drugoga dana trodnevnice u čast bl. Mariji Propetoga euharistijsko slavlje predvodio je don David Marjanović, kancelar dubrovačke biskupije, u zajedništvu s don Marinom Lučićem, katedralnim župnikom župe Gospe Velike, don Ivanom Penavom, katedralnim ispovjednikom i don Tomislavom Sikavicom, trajnim đakonom.

bl. Marija Petkovic trodnevnica predslavitelj

U propovijedi je istaknuo: »Nastavljajući slušati o Isusovim čudima kojima se mnoštvo divi, danas se,promatrajući farizeje, susrećemo sa stavom tvrdoga i zatvorenog srca koje traži zamjerku Isusu. To je ono srce koje prepoznaje Božje poticaje, ali ih ne želi primiti i ostaje ravnodušno. Srce koje, na neki način, želi samo svoj komoditet, ne želi izaći iz sigurne zone i ugroziti ono što već ima. Nasuprot ovog zatvorenoga i krutoga srca stoji ono ponizno i jednostavno srce, srce koje smo prepoznali u bl. Marije Propetoga. Njezino otvoreno srce za Božje poticaje uvijek je raslo u Gospodinu i prema njemu. Nastojala je biti što bliže Bogu, ljubiti ga nadasve, skrasiti se u toj Božjoj ljubavii neprestano biti u njoj. Međutim, ta ljubav nije zatvorena, ona se mora očitovati. Upravo je u toj ljubavi bl. Marija Propetoga hrlila k malenima. Svojevrstan moto njezina života bio je da se briga za čovjeka očituje u zauzetoj ljubavi za njegove potrebe. I po toj ljubavi nije se sramila prositi kad nije bilo hrane, nije je bilo strah napustiti Blato ići u nepoznate daleke krajeve u potrazi za hranom. Iskazivala je ljubav primljenu od Boga, bez zadrške, bez vlastitog interesa. U malenosti svoga srca, kada uspijevamo biti maleni pred Bogom, kada se ponizimo, kada prihvatimo poticaje Duha, tu ljubav ne možemo zadržati za sebe. Blaženica nas uči da se, živeći od Božje ljubavi, dajemo do kraja, da u besplatnosti ljubavi koju smo primili i koju dajemo, ne gubimo, već po ljubavi bližnjih dobivamo i ljubav samoga Krista, jer smo u tima i takvima prepoznali Krista. Ono što smo primili ne možemo i ne smijemo zadržati za sebe, jer to nije narav takve ljubavi. Moramo je dati, podijeliti. Besplatno primismo, besplatno dajmo.«

 

dubrovacka katedrala unutrasnji dio

 

 Družba Kćeri Milosrđa

Radio Marija

08:15 Čestitamo rođendane
08:20 Glazba
08:30 Vijesti, obavijesti i najava programa
08:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA  

  Čvrsto vjerujem u Boga Oca, i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Jordanovac 110

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 2327000

Program: +385 1 2327777

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.