Program uživo

Slušajte odmah

Moj dar za Radio Mariju

Saznajte više

Svetac dana

Saznajte više

 

svecenici dijecezanski u karmelu

Zagrebački, varaždinski i bjelovarsko-križevački mladomisnici, u pratnji svojih duhovnika preč. Vlade Razuma i vlč. mr. Andrije Miličevića, hodočastili su, na svoj način, 30. lipnja Gospi Karmelskoj i Bosonogim karmelićankama u Brezovicu. Nastavili su tradiciju prijašnjih generacija mladomisnika koji su redovito nakon svećeničkog ređenja dolazili u Karmel i zahvalili Majci Božjoj na daru svećeništva, a sestrama na molitveno-duhovnoj pratnji.

Tu zahvalu posvjedočili su i euharistijskim slavljem koje je predvodio mladomisnik Marko Dominić iz Župe bl. Alojzije Stepinac, Trnjanska Savica u Zagrebu. Uz njega su suslavili vlč. Marko Nimac iz Župe Blagovijest Naviještenja Gospodinova, Vrbani u Zagrebu, vlč. Tomislav Medić iz Župe Isusova uskrsnuća, Sesvetski Kraljevac, vlč. Branimir Jagodić iz Župe blaženi Alojzije Stepinac, Duga Resa, vlč. Ivan Koretić iz Župe sv. Brcko, Kalnik, Bjelovarsko-križevačka biskupija, vlč. Filip Jakupec iz Župe sv. Vid, Pitomača, Varaždinska biskupija, vlč. Lovro Biškup iz Župe sv. Vid, Varaždin, Varaždinska biskupija, koji je i propovijedao, te duhovnik bogoslova preč. Vlado Razum i asistent duhovnika vlč. mr. Andrija Miličević, uz ministrante i čitače Tomislava Skendera i Leu i Luku Balaško.

Homiliju je mladomisnik Biškup počeo mislima iz ulomka Matejeva evanđelja: 'A on je spavao. Oni pristupiše i probudiše ga govoreći: 'Gospodine, spasi, pogibosmo!' Kaže im: 'Što ste plašljivi, malovjerni?' Tada ustade i zaprijeti vjetrovima i moru te nasta velika utiha' (Mt 8, 24-26).

Istaknuo je da se onaj koji ima pravog prijatelja ne boji jer ima potpuno povjerenje u njega i zna da mu prijatelj želi samo najbolje i da će mu on pomoći u svim životnim situacijama.
- Takav prijatelj je Isus. No, apostoli su pali na ispitu, jer su se više plašili oluje i mora, nego što su imali povjerenja u Isusa - rekao je.

U nastavku homilije mladomisnik je govorio o dvoje božanskih svojstava.
- Bog je tajanstven i Bog je beskrajan. Obzirom na tajanstvenost, Bog neizmjerno ljubi čovjeka, uvijek je s njim, a objavljuje se samo kad je potrebno, tajanstveno. Sva Božja djela i sva stvorenja govore bez riječi, o beskraju Božje ljubavi. Svaka travka, svaki cvijet se klanjaju i pokoravaju Gospodinu, zato ne budimo nevjerni, nego vjerni - poručio je propovjednik.

Pjevanje su predvodile karmelićanke pod ravnanjem s. Bonite Kovačić. Misno slavlje završilo je zajedničkim i pojedinačnim mladomisničkim blagoslovom, zahvalom za molitve i preporukom u daljnje vlč. Miličevića, uz pjesmu 'Zdravo Djevo' i prijateljskim druženjem u govornici.

Radio Marija

09:45 Glazba
10:05 Vijesti iz nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu - ur. i vod.: mons. Antun Sente, ml.
10:15 Glazba
10:30 Osmišljena starost – uz prvu katehezu – Stati pred zrcalo starosti; urednik: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA  

  Čvrsto vjerujem u Boga Oca, i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Jordanovac 110

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 2327000

Program: +385 1 2327777

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.