Program uživo

Slušajte odmah

Moj dar za Radio Mariju

Saznajte više

Svetac dana

Saznajte više

Ploca Rijecka nadbiskupija 120409

Kako je uobičajeno, na kraju pastoralne godine riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić izvršio je neke personalne promjene u Riječkoj nadbiskupiji kako bi što primjerenije odgovorio na aktualne pastoralne i administrativne potrebe pojedinih župa, odnosno središnjih nadbiskupijskih ustanova.

Mons. Nikola Imbrišak razriješen je službe kancelara Riječke nadbiskupije i voditelja Ustanove za uzdržavanje klera i crkvenih službenika.

Vlč. Marko Gregić razriješen je službe upravitelja župa sv. Antuna Padovanskog u Čabru i Presvetog Trojstva u Plešcima, te je imenovan kancelarom Riječke nadbiskupije.

Gospodin Branko Kovačević imenovan je voditeljem Ustanove za uzdržavanje klera i crkvenih službenika.

Vlč. mr. Piotr Modrzejewski razriješen je službe ekonoma Riječke nadbiskupije, voditelja Ureda za gradnje Riječke nadbiskupije i službe nadbiskupskog ceremonijara, te je imenovan v.d. ravnateljem Doma za dementne osobe na Sušaku i župnikom župe Svete Obitelji u Rijeci.

Vlč. Vjekoslav Kovač razriješen je službe župnika župe Svete Obitelji u Rijeci, te je imenovan župnikom župe sv. Antuna Padovanskog u Rijeci.

Vlč. mr. Mario Gerić imenovan je nadbiskupskim ceremonijarom.

Mons. dr. Matija Matičić razriješen je službe biskupskog vikara za pastoral Riječke nadbiskupije i imenovan ekonomom Riječke nadbiskupije.

Vlč. Mato Berišić razriješen je službe upravitelja župe sv. Ivana Krstitelja u Rijeci, te je imenovan njenim župnikom; također je imenovan i koordinatorom pastoralnih ureda i povjerenstava Riječke nadbiskupije.

Vlč. Marijan Žderić razriješen je službe upravitelja župa sv. Vida mučenika u Prezidu i sv. Andrije apostola u Tršću, te je imenovan njihovim župnikom; ujedno je imenovan i župnikom župe sv. Antuna Padovanskog u Čabru.

Vlč. Josip Tomić imenovan je upraviteljem župe Presvetog Trojstva u Plešcima.

Vlč. Ivan Troha razriješen je službe župnika župa sv. Hermagora i Fortunata u Gerovu i sv. Leonarda opata u Hribu, te je umirovljen.

Vlč. Ivan Marković razriješen je službe upravitelja župa sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju, te je imenovan upraviteljem župa sv. Hermagora i Fortunata u Gerovu i sv. Leonarda opata u Hribu.

Vlč. Tomislav Kutleša imenovan je upraviteljem župa sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju.

Vlč. Josip Pende imenovan je povjerenikom za duhovna zvanja Riječke nadbiskupije.

Vlč. Jura Moguš razriješen je službe župnika u župama sv. Jeronima u Klani i sv. Antuna opata u Šapjanama, te je umirovljen.

Vlč. Kristijan Malnar razriješen je službe župnika župe BDM Karmelske u Rijeci i imenovan je župnikom župa sv. Jeronima u Klani i sv. Antuna opata u Šapjanama.

Vlč. dr. Dražen Volk imenovan je župnikom župe BDM Karmelske u Rijeci.

Mons. Stanislav Kovačić razriješen je službe župnika župe sv. Josipa u Praputnjaku, te je umirovljen.

Vlč. mr. Vjekoslav Đapić imenovan je župnikom župe sv. Josipa u Praputnjaku.

Vlč. Matija Žugaj razriješen je službe upravitelja župe sv. Nikole biskupa u Kraljevici, te odlazi u novicijat Družbe Isusove u Split.

Vlč. Domagoj Duvnjak razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Mateja apostola u Viškovu, te je imenovan upraviteljem župe sv. Nikole biskupa u Kraljevici.

Vlč. Mateo Šutić, đakon, obavljat će đakonski praktikum u župi sv. Mateja apostola u Viškovu.

Vlč. Marko Pavlinović, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župama sv. Bartola apostola u Cerniku, sv. Franje Asiškog u Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova u Škrljevu.

Vlč. Ivan Devčić, mladomisnik, upućen je na studij moralne teologije u Rimu.

Vlč. Josip Kolega ekskardiniran je iz Riječke nadbiskupije, te inkardiniran u Porečko i Pulsku biskupiju.

Vlč. Mihael Mustač, đakon, obavljat će đakonski praktikum u župama sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju.

Vlč. Josip Blažotić razriješen je službe upravitelja župa Bezgrješnog Začeća BDM u Velom Brgudu, sv. Marije Magdalene u Velim Munama i sv. Martina biskupa u Vodicama, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. Nikola Gajić razriješen je službe upravitelja župa sv. Petra i Pavla apostola u Bribiru i sv. Dujma mučenika u Driveniku, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. dr. Tomislav Zečević razriješen je službe upravitelja župa sv. Antuna Padovanskog u Fužinama i sv. Jurja mučenika u Liču, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. mr. Đuliano Trdić razriješen je službe župnog upravitelja župa sv. Bartola apostola u Cerniku, sv. Franje Asiškog u Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova u Škrljevu, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. Pero Marijanović razriješen je službe upravitelja župe Krista Kralja u Matuljima, te je imenovan njenim župnikom.

Vlč. Hrvoje Poljak razriješen je službe upravitelja župe sv. Ivana Nepomuka u Vrbovskom, te je imenovan njenim župnikom.

Bojan Bijelić, DI razriješen je službe župnog vikara župe Presvetog Srca Isusova u Rijeci.

Šime Marinović, DI imenovan je župnim vikarom župe Presvetog Srca Isusova u Rijeci.

 

Preuzimanja novih službi bit će provedena tijekom mjeseca srpnja i kolovoza o.g.

Radio Marija

08:20 Glazba
08:30 Vijesti, obavijesti i najava programa
08:45 Glazba
09:00 Prigodna emisija

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA  

  Čvrsto vjerujem u Boga Oca, i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Jordanovac 110

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 2327000

Program: +385 1 2327777

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.