Program uživo

Slušajte odmah

Moj dar za Radio Mariju

Saznajte više

Svetac dana

Saznajte više

sjemeistarciSjemenišna zajednica Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu svake godine na višednevnim izletima uživa u ljepotama Hrvatske. Ove godine, nakon svečanog „Te Deuma“ kojim su sjemeništarci završili ovu pomalo neobičnu školsku godinu, dane od 17. do 20. lipnja proveli su u Lici i Gospićko-senjskoj biskupiji.

Sjemeništarci prvih triju razreda, sa svojim odgojiteljima don Edvardom Pundom, don Vedranom Torićem i don Matom Brečićem, započeli su u srijedu poslijepodne svoj višednevni izlet i hodočašće. Bili su smješteni u Gračacu u franjevačkom samostanu gdje su se župnik fra Ivan i kapelan fra Ignacije pobrinuli su se za njihov duhovni i tjelesni odmor. Svaki su dan započinjali zajedničkom molitvom i slavljem svete mise.

U četvrtak, 18. lipnja, posjetili su Nacionalni park „Plitvička jezera“, gdje su mogli doživjeti ljepotu čiste i svježe okoline, a kušali su i bogatu ličku hranu.

Trećega dana, u petak u jutarnjim satima, posjetili su Gospić, gdje ih je ugostio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Taj im je susret doista bio i svojevrsna duhovna obnova. Biskup Križić ih je očinskim riječima ohrabrio na putu njihova svećeničkog poziva... Uz stručnu pratnju vlč. Mišela Grgurića, kancelara i biskupova tajnika, posjetili su katedralu Navještenja BDM i Gradsko groblje sv. Marije Magdalene, i tako se upoznali s velikanima i poviješću grada Gospića – od ranije povijesti, preko Domovinskog rata pa sve do današnjice. Pomolili su se na grobu službenice Božje s. Žarke Ivasić, a zatim se uputili prema Smiljanu, gdje su razgledali memorijalni centar „Nikola Tesla". Na povratku u Gračac, nastavili su druženje uz šetnju i društvene igre.

Zadnjega dana, u subotu, hodočastili su u Udbinu, u Crkvu hrvatskih mučenika. Srdačno ih je dočekao upravitelj svetišta vlč. Josip Šimatović. Uz stručno i srdačno izlaganje o povijesti ovoga kraja i mučenicima hrvatskoga narodu, vlč. Josip počastio ih je i obilnim ručkom. Po završetku boravka na Udbini, vraćali su se preko kraljevskog grada Knina i Drniša, kako bi još više upoznali Domovinu i uživali u njenim ljepotama.

Sjemeništarci zahvaljuju svima koji su sudjelovali u realizaciji njihovog izleta i hodočašća.

 

Splitsko-makarska nadbiskupija

Radio Marija

06:15 Nakane Apostolata molitve; Krunica - žalosna otajstva
06:40 Glazba
06:45 "Riječ o Riječi" - duhovni poticaji za svaki dan
07:00 Prijenos svete mise iz samostana sestara franjevki od Bezgrešnog začeća u Zagrebu

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA  

  Čvrsto vjerujem u Boga Oca, i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Jordanovac 110

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 2327000

Program: +385 1 2327777

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.