Program uživo

Slušajte odmah

Moj dar za Radio Mariju

Saznajte više

Svetac dana

Saznajte više

Dan policijske kapelanije

Svečanim misnim slavljem u srijedu, 27. svibnja u prostorijama Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici, vjernici Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata Policijske uprave zagrebačke predvođeni načelnikom Markom Rašićem svečano su proslavili blagdan nebeske zaštitnice Majke Božje Kamenitih vrata. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni biskup Jure Bogdan, a u koncelebraciji su bili policijski kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić i vojni kapelan don Željko Savić, izvijestio je Vojni ordinarijat. Misi je prethodila komemoracija za poginule i nestale branitelje PU zagrebačke. U znak sjećanja pročitana su njihova imena.

Na početku euharistijskog slavlja, biskup Bogdan je pozdravio sve okupljene i čestitao im Dan kapelanije i Dan državnosti Republike Hrvatske. U propovijedi se osvrnuo na pandemiju koronavirusa koja nam je u nekoliko mjeseci raspršila varljivi osjećaj sigurnosti i zamisao da je čovjekova moć neograničena. U zahvalnosti Bogu što smo se u Hrvatskoj uspjeli nositi s ovim izazovom, istaknuo je i znatan doprinos Hrvatske policije, vojske i drugih službi kako u borbi protiv koronavirusa, tako i u teškim trenutcima nakon potresa koji je snažno pogodio Zagreb. Duh zajedništva i solidarnosti, zajednička nadanja, molitve i žrtva, kojima smo u tim danima svjedočili, podsjetili su nas na Domovinski rat, kada smo kao i danas čeznuli za životom u slobodi, rekao je vojni biskup. Biskup je podsjetio da su u svibnju obilježene mnoge važne obljetnice iz nedavne prošlosti te je pozvao da, „kao živi svjedoci krvlju stečene slobode i neovisnosti, čuvamo od zaborava i nezahvalnosti one koji su svoje živote utkali u samostalnost naše Domovine“. I u ratnim i u pandemijskim okolnostima, u čovjeku ostaje ono najsnažnije, uzvišene vrijednosti dobrote i potreba za Božjom svemoći i zaštitom, rekao je mons. Bogdan. Osvrnuo se također na zgodu sa svadbe u Kani Galilejskoj iz pročitanog Evanđelja po Ivanu. Kada je Marija uočila da su mladenci u neprilici jer im je nestalo vina, intervenirala je izravno kod svoga sina Isusa, svjesna tko je On i što može učiniti. Ovdje se uočava Marijina osjetljivost za čovjekove životne potrebe i Isusova božanska moć da učini čudo. Marija tako ostaje vjerna, brižna i diskretna majka, a Isus čvrsta stijena i jedini oslonac u koji se uvijek možemo pouzdati. Na kraju misnog slavlja biskup Bogdan izmolio je završnu zavjetnu molitvu Nebeskoj zaštitnici od Kamenitih vrata i udijelio svima okupljenima Božji blagoslov.

Datum 27.5.2020.

Radio Marija

06:15 Nakane Apostolata molitve; Krunica - žalosna otajstva
06:40 Glazba
06:45 "Riječ o Riječi" - duhovni poticaji za svaki dan
07:00 Prijenos svete mise iz samostana sestara franjevki od Bezgrešnog začeća u Zagrebu

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA  

  Čvrsto vjerujem u Boga Oca, i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Jordanovac 110

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 2327000

Program: +385 1 2327777

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.