Program uživo

Slušajte odmah

Moj dar za Radio Mariju

Saznajte više

Svetac dana

Saznajte više

RM article

Papa Franjo ohrabrio je vjernike da ovo teško razdoblje žive snagom vjere, nade i ljubavi.

Prvi put je u nedjelju 8. ožujka papa Franjo predvodio molitvu Anđeo Gospodnji samo u video-prijenosu. Uputio je novi apel za Siriju i molio za žrtve koronavirusa i sve koji o njima skrbe.

Papa Franjo ohrabrio je vjernike da ovo teško razdoblje žive snagom vjere, čvrste nade i žarke ljubavi prema bližnjemu. „Neka nam korizma u ovim trenucima kušnje i boli pomogne naći smisao u skladu s evanđeljem”, molio je Papa.

Na početku obraćanja hodočasnicima Sveti Otac se našalio „kako je čudan ovaj Angelus s Papom u kavezu”, pojasnivši da je to bilo neophodno zbog zdravstvene prevencije, a nakon molitve hodočasnike okupljene na Trgu Sv. Petra nakratko je pozdravio s prozora Apostolske palače, prenosi Vatican News.

Današnji odlomak Matejeva Evanđelja o odlasku Isusa s Petrom, Jakovom i Ivanom na brdo Tabor pružio je Papi priliku da se osvrne na značenje preobraženja. Učenici su shvatili da Isusov ljudski vidik ne izražava potpunu njegovu stvarnost. Papa je primijetio kako Isus ne izabire prema ljudskim kriterijima već prema svom nacrtu ljubavi. Radi se o besplatnoj, bezuvjetnoj i slobodnoj inicijativi, o Božjem prijateljstvu, koji ne traži ništa u zamjenu. On poziva i danas, kao što je pozvao trojicu apostola, neke da budu blizu njega kako bi mogli svjedočiti u suvremenom svijetu punom sebičnosti i pohlepe, gdje je Božje svjetlo zamagljeno svakidašnjim brigama. Ispričavamo se da nemamo vremena za molitvu, za sudjelovanje u župnim aktivnostima ni za pružanje pomoći onima koji ju traže, primijetio je Papa i dodao kako ne bismo smjeli zaboraviti da nas na to obvezuju sakramenti krštenja i krizme, posebno u ovo vrijeme korizme.

Papa je ponovno pozvao na molitvu za žrtve rata u Siriji, izrazivši svoju blizinu svima koji se zauzimaju za sirijski narod i pružaju mu pomoć. Govorio je o puku sjeverozapadne Sirije prisiljenom na bijeg i ponovno izrazio svoju „veliku zabrinutost za te bespomoćne ljude, među kojima su mnoga djeca, kojima je život u opasnosti”. Papa je upozorio da se smije skretati pogled s te humanitarne krize već je staviti ispred svih drugih interesa.

To je prvi put da neki papa ne moli javno Angelus od atentata na sv. Ivana Pavla II. u svibnju 1981., kada se iz klinike Gemelli vjernicima obratio preko Radio Vatikana. Nagovor pape Franje sniman je u biblioteci Apostolske palače i putem različitih kanala emitiran uživo, da bi se smanjila mogućnost zaraze u skupinama na nadzornim točkama ulaska na Trg Sv. Petra. Time se pridržava mjera talijanske Vlade koja je zabranila okupljanja na kojima nije moguć razmak među osobama od najmanje jednoga metra.

Na isti će način biti prenošena i kateheza na općoj audijenciji sljedeće srijede, a Papa će do 15. ožujka mise u Domu Svete Marte služiti privatno, bez sudjelovanja vjernika.

U Vatikanu je dosad prijavljen samo jedan slučaj koronavirusa, a vatikanska ambulanta u kojoj je pacijent dijagnosticiran se dezinficira i bit će ponovno otvorena sredinom sljedećega tjedna.

Datum 8.3.2020.

Radio Marija

21:01 Hodaj uza me i budi mi prijatelj – tema: „Što slušaju mladi?“, gošće: Ružica i Maja Nedić; ur. i vod.: Ines Sosa Meštrović
22:00 Najava sutrašnjeg programa
22:05 Glazba
23:00 Molitva - Povečerje

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA  

  Čvrsto vjerujem u Boga Oca, i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Jordanovac 110

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 2327000

Program: +385 1 2327777

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.