Program uživo

Slušajte odmah

Moj dar za Radio Mariju

Saznajte više

Svetac dana

Saznajte više

RM article

Župna zajednica u Španskom u četvrtak, 5. ožujka bila je osobito sjedinjena u milosnim trenucima molitve pred Presvetim tijekom godišnjeg župnog klanjanja. Od ranih jutarnjih sati župljani su pred Gospodina donosili svoje najdublje čežnje, zahvale, tuge, boli i radosti, moleći osobito i za sve potrebe naše Zagrebačke nadbiskupije. Svakog sata u predvođenju molitve izmjenjivale su se zajednice koje djeluju u Župi Blažene Djevice Marije Žalosne, očitujući tako i veliko bogatstvo kojim se svakodnevno, svojim djelovanjem i molitvama, ugrađuju u život Župe.
Cjelodnevno župno klanjanje završilo je večernjim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio don Rudolf Belko, župnik Župe sv. Ivana Bosca u Podsusedu, uz koncelebraciju župnika, župnog vikara i svećenika Kustošijskog dekanata.
Glavna misao vodilja u homiliji bila je stvarnost koju je i Krist uvijek naglašavao – ljubav koja jedina može ovaj svijet učiniti ljepšim i boljim. Krist nam je i sam svojim primjerom nebrojeno puta pokazao što znači ljubiti bližnjega i pomoći mu, a upravo iz neizmjerne ljubavi prema čovjeku on je pošao na križ i uskrsnuo. Slijedeći njegov primjer i mi smo pozvani pristupati jedni drugima s ljubavlju jer „tada smo u stanju i oprostiti, tada smo u stanju i prihvatiti jedni druge, tada smo u stanju uistinu biti ono na što nas Krist poziva –ljubavlju ovaj svijet učiniti ljepšim“, naglasio je don Rudolf. I kad svijetu pristupimo Kristovom ljubavlju, onda ga možemo i shvatiti i prihvatiti, premda su nam neke stvari u pojedinim trenucima čudne i neprihvatljive.
Ako idemo tim Kristovim putem ljubavi, sigurno nećemo zalutati, a na to nas poziva i vrijeme korizme u kojem se nalazimo. Don Rudolf osobito je potaknuo okupljene vjernike da se ne daju iznenaditi prolaznošću vremena kako odluke koje su donijeli na početku korizme ne bi ostale neostvarene i kako blagdan Uskrsa ne bi dočekali nespremni. „Upravo euharistijski Krist nam daje snagu, daje nam poticaj, daje nam ohrabrenje da na tom putu na kojem jesmo ne posustanemo“, istaknuo je don Rudolf i dodao da „Kristove riječi koje slušamo iz dana u dan trebaju postati pravilo našega života, trebaju postati snaga kojom ćemo biti kadri ovaj svijet obratiti i činiti ljepšim“. Kako bismo to djelotvornije ostvarili, potrebno je krenuti od sebe – promijeniti samoga sebe jer ćemo tako mijenjati i sve oko sebe.
„Vjerujem da ćemo tako živeći, tako radeći, biti znak Isusa Krista u ovom vremenu u kojem se nalazimo jer više nego ikada upravo danas Krist traži svjedoke, traži one koji će ga svojim životom slaviti, traži one koji neće samo govoriti „ja sam vjernik, ja vjerujem“, nego će to potkrijepiti i svojim djelima. Neka Krist bude ne samo danas i kroz ovo vrijeme korizme, nego i kroz čitav naš život naš put, istina i život“, zaključio je i zaželio don Rudolf.

Datum 6.3.2020.

Radio Marija

22:05 Glazba
23:00 Molitva - Povečerje
23:10 Glazba
23:15 Upoznajmo Bibliju

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA  

  Čvrsto vjerujem u Boga Oca, i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Jordanovac 110

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 2327000

Program: +385 1 2327777

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.