25 godina Radio Marije

220223 KovacSamardzija 1

Prečasni Marko Kovač, kancelar Zagrebačke nadbiskupije predvodio je misno slavlje u srijedu 23. veljače 2022. u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Koncelebrirali su vlč. Nikola Sanjković, župnik Pohoda BDM iz Mahična i mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta. Đakonsku je službu vršio vlč. Antonio Kovačić, koji svoju đakonski praktikum vrši u Uredu Zagrebačkog nadbiskupa. Josipove hodočasnike predvodili su župljani Župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz karlovačkog naselja Mahično, sa svojim župnikom vlč. Nikolom Sanjkovićem. Na kraju svete mise vjeru je posvjedočila Marija Samardžija voditeljica Molitvene zajednice Sveti Josip iz zagrebačke župe Duha Svetog.

U prigodnoj homiliji prečasni Kovač je između ostalog kazao: "U svijetlu današnje Božje riječi, uzdajući se u zagovor svetog Josipa, molimo Gospodina da nam pomaže istupati iz lažnih sigurnosti materijalnih dobara, planova i djela kako bismo otvoreni Božjoj providnosti mogli slobodno i ne navezana srca služiti svojim bližnjima i onima koje susrećemo na svojim životnim putima. Ujedno ga molimo da nas oslobađa svih osobnih i društvenih zavisti, da ne bismo gradili granice među ljudima nego ih prihvaćali na onaj način kako ih prihvaća naš nebeski otac."

Pri kraju misnog slavlja vjeru u Boga je posvjedočila Marija Samardžija, koja već 16 godina na osobit način zahvaljuje svetom Josipu. Marija je voditeljica Molitvene zajednice Sveti Josip pri župi Duha Svetoga na Jarunu, koja djeluje 15 godina, a trenutno broji oko 290 molitvenih članova.

„Sve je nekako počelo kada sam prije 23 godine svoju obitelj predala Svetoj Nazaretskoj Obitelji. Na blagdan Josipa Radnika u Međugorju predala sam svoju obitelj zaštiti Svete obitelji. Od tada osjećamo na osobit način Josipovu prisutnost u našoj obitelji. Njegova se prisutnost na osobit način očitovala 2006. godine kada se naš dvogodišnji unuk teško razbolio. Dijagnosticiran mu je tumor mrežnice u visokom stadiju. Plakali smo, molili i predavali to Bogu. Na poticaj don Stjepana Pasarića, svećenika salezijanca moja se obitelj molitvama obratila svetom Josipu. Molili smo usrdno za zdravlje i uspješnost zahtjevne operacije. Sveti se Josip u ovoj teškoj situaciji u našoj obitelji pokazao kao moćan zagovornik. Mjesec dana od saznanja za bolest, unuk je uspješno operiran i bolest se u potpunosti povukla. Znam čije je to djelo, to je djelo svetog Josipa. Moj unuk sada ima 18 godina, a vid mu je savršen, nedavno je proglašen najboljim čitačem, a položio je i vozački ispit“, kazala je u svoj svjedočenju zahvalana Josipova štovateljica Marija.

220223 KovacSamardzija 4

U tom je trenutku mons. Sente pozvao Irenu Rački, aktivnu župljanku u Nacionalnom svetištu sv. Josipa, inače medicinsku sestru na odjelu za oftamologiju Opće bolnice Karlovac, kako bih pobliže objasnila težinu dijagnoze, liječenja i opravak tumora na mrežnici.

„Bolest mrežnice je jedna od najtežih okulističkih bolesti. Kao medicinska sestra koja više od deset godina radim u ambulanti susretala sam se s teškim oblicima očnih bolesti. Sa dječjim se bolestima ovakvog tipa manje sam se susretala, jer bi takve pacijente, s obzirom na njihovu posebnost i zahtjevnost slali u kliničke bolničke centre u Zagreb. No, na Vaše ispričano svjedočanstvo mogu potvrditi kako je izlječenje zasigurno plod stručnog liječničkog rada, ali i nadasve svetog Josipa, bez čije pomoći bi i liječnici bili nemoćni“, zaključila je medicinska sestra Irena.

Tekst i foto: zg-nadbiskupija

Radio Marija

18:35 Glazba
18:50 Hrvatski program Radio Vatikana
19:05 Glazba
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Kad bi ljudi poznavali vrijednost Svete Mise, svaki dan bi morali doći redarstvenici"... Citati i misli sv. o. Pia

Današnji sveti zaštitnik je sv. Pio iz Pietrelcine, glasoviti i kod vjernika omiljeni Padre Pio, talijanski kapucin i mističar. Na njegov spomendan, izdvajamo...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.