Nada8 naslovnicaSRIJEMSKA MITROVICA (TU) – Koncem sije;nja, izašao je novi broj informativno–pastoralnog lista Srijemske biskupije Nada. Ovo je osmi broj ovoga lista koji izlazi jednom godišnje, a većinom donosi izvještaje o događajima tijekom godine koja je iza nas. Ovaj puta je to za 2021. godinu. Trenutna naklada je 5000 primjeraka.

Za istaknuti je kako je ovogodinje glasilo brojkom stranica najopsežije, te je naraslo na rekordnih 115 stranica.

Na naslovnoj stranici se nalazi fotografija sa biskupskoga ređenja msgr. Fabijana Svaline. Fotografija prikazuje zareditelja msgr. Paula Richarda Gallaghera, u trenutku polaganja ruku na biskupa ređenika. Donji dio naslovne strane kroz istaknute naslove upućuje na važne događaje koji su se dogodili u protekloj godini.

Na zadnjoj stranici se nalazi kratka obavijest o imenovanju msgr. Fabijana Svaline za srijemskog biskupa koadjutora, kao i dio njegovog govora prlikom svečane objave njegova imenovanja.

Kao uvodnik stavljena je božićna čestitka msgr. Fabijana Svaline, biskupa koadjutora srijemskog.

Zatim slijede Događaji iz sjedišta Srijemske biskupije sa svim značajnijim događajima za Srijemsku biskupiju kroz 2021. godinu, bilo da su organizirani na području Srijemske biskupije ili negdje izvan nje.

Slijedi rubrika Događaji iz Srijemske biskupije, a zatim podjela vijesti po dekanatima. Najzastupljeniji, po materijalima, je i ovaj puta Srijemskomitrovački dekanat. Među svim izvještajima, od veoma velikog značenja je izvještaj Proslava 300 godina obnove župe Zemun. Uz ovu proslavu vezana su 2 izvještaja – prvi se odnosi na predavanje povodom velikog jubileja, dok je drugi vezan uz samu proslavu.Nada8 zadnja strana

Slijeća rubrika je Svetište Gospe Tekijske. U noj se nalazi izvještaj sa proslave predvečerja i samoga dana Velikih Tekija, zatim izvještaj o prvim hodočasnicima nakon pandemijskog zastoja, te izvještaj o čudesnom ozdravljenju na Tekijama.

Rubrika Izvan granica Srijemske biskupije donosi niz izvještaja od kojih se mogu izdvojiti izvještaj o susretu patrijarha Porfirija s msgr. Paulom Richardom Gallagherom, te izvještaj o imenovanju novog ravnatelja Caritasa Srbije.

Slijedi Interview s msgr. Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama, a zatim rubrika Iz povijesti Srijemske biskupije koju uređuje preč. Marko Kljajić, koji za ovaj broj piše o temi Srijem pod austrijskom i ugarskom vlašću.

U rubrici Upoznaj svoju vjeru nalazi se članak s biblijskom tematikom, člankom o Sakramentu Pomirenja, te dječjim kutkom.

Rubrika Stranice za vjeroučitelje pod naslovom Čizma puna dobrih djela donosi smjernice za izradu plakata za početak Došašća i obilježavanje dana svetog Nikole biskupa.

Zadnja rubrika nosi naslov Pastoral samaca, a govori o važnosti i hitnosti pastorala ove vrste. Obzirom na svoj sadržaj, ovaj članak predstavlja nastavak iz prošlogodišnjeg broja.

Svi koji žele primati informativno–pastoralni list Srijemske biskupije Nada mogu se javiti na e-adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Kupnjom glasila Srijemske biskupije pomažete rad i opstanak.

Ivica Zrno, tiskovni ured Srijemske biskupije

Radio Marija

13:30 Obavijesti i najava programa
13:45 Glazba
14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
14:55 Molitva za život

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Danas je 124. rođendan Danice Širole - Tko je bila "hrvatska Mala Terezija"?

Danas je 124. rođendan Danice Širola. Tko je bila Danica? Djevojka, učiteljica, koja je silno željela stupiti u samostan. Rođena je u Karlovcu 18....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.