s_zdraveski_120221.jpg

Djetešce u betlehemskim jaslicama, to je razlog naše božićne radosti. U njemu je sam Bog došao na ovaj svijet, sam Bog je postao jedan od nas.
Božić nam donosi Isusa, sina Božjega. Daleki Bog nam je u Isusu došao tako blizu da je postao jedan od nas. On nam želi biti snaga, radost i nada. Njegovom pomoći trebamo promijeniti život i svijet. Bog je postao čovjek - slijedimo ga i živimo kao on - Isus.


Prigrli Dijete kao Marija. Čini to u vjeri svaki dan, jer nedostojnost je naša kao u štali poput slame na jaslama. Ona, Žena, bila je znak otvorenosti neba nama na zemlji i učinila je to svim srcem, svom nutrinom svoje duše i konačno cijelim bićem. Nije mnogo znala osim onoga što je naslućivala. Budimo poput Nje, otvoreni u spoznaji za dolazak malenoga Boga.
Isus u liku malog djeteta želi svakom čovjeku na zemlji donijeti za Božić dar radosti i mira. I zaista, mnogi ljudi primjećuju kako je radost posebno prisutna u ljudskim srcima u božićno vrijeme. Ali Dijete Isus želi da radost imamo uvijek i da "radost naša bude potpuna". Zato želi doći k ljudima kao malo dijete, jer malo dijete donosi u kuću radost. Dijete Isus želi se roditi u svakom srcu koje ga prihvaća. On stoji pred vratima i ulazi ako mu tko otvori vrata. Isus kuca na vrata našega srca, ali mnogi, još uvijek ne čuju njegovo kucanje, jer ga ne žele primiti. U mnogim srcima nema mjesta za Boga. Umjesto Boga Spasitelja u mnogim srcima vlada lažni bog. To je bogatstvo, slava, moć, ali ti lažni bogovi ne donose istinsku radost i mir. Ali Isus, koji nam za Božić dolazi u liku malog djeteta, želi se zauvijek nastaniti u našim srcima. Nastaniti se, te rasti i jačati. Toliko želi u nama narasti da mi postanemo posve maleni. Maleni poput djece koja ne mogu nikako biti sama, već netko mora brinuti o njima. Isus, jer je jedini Spasitelj, želi da mu se posve prepustimo da bi On o nama mogao potpuno brinuti. Isus nas želi voditi u Život i otkriti nam Istinu. Dijete Isus nam na poseban način objavljuje Božju samilost. Objavivši se u malom djetetu dokazuje da je Bog doista sama nježnost i milosrđe. Božje milosrđe smrtnik ne može ni shvatiti, jer je ono neograničeno, zato što je Bog neograničen. Ali neograničena je i Božja pravednost. I jer često premalo zahvaljujemo i premalo razmišljamo o njegovoj ljubavi - iskoristimo za to nadolazeće božićno vrijeme.


Ovo vrijeme kao da nam uvijek iznova priziva u pamet: ovaj svijet nam nije dovoljan, on je tek početak, obećanje budućega. Znamo da postoji mnogi više od onoga što vidimo, slušamo, dodirujemo; postoje prostranstva Božje prisutnosti, postoji Nebo, svijet veličanstvenosti i ljepote, prijestolje Isusa Krista, Boga koji je sišao čovjeku pokazujući mu pravo ljudsko dostojanstvo. Po svetoj euharistiji Bog prebiva u nama i nas se život zrcali u njegovoj ljubavi po kojoj svijet postaje mjesto mira. S tim mislima uđimo u ovo vrijeme intenzivne priprave za dolazak Kralja Kraljeva.

 

Radio Marija

16:15 Glazba
16:30 Kronika tjedna
16:40 Glazba
17:00 Marijina legija - tema: Što me priječi da djelujem?; gošća: Mateja Janković; ur. i vod.: Marijana Oroz

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - uz današnje Evanđelje: Judine škude (Mt 26,14-25)

Danas, u srijedu Velikoga tjedna u središtu evanđelja stoji izdaja i Judine škude. Evanđelju po Mateju zahvaljujemo precizan podatak o 30...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.