25 godina Radio Marije

 MG 8677 1

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u nedjelju 10. listopada svečano misno slavlje u privremenom bogoslužnom prostoru župe Odra tijekom kojeg je taj novi prostor i blagoslovio, a nakon što je ova zajednica u potresu ostala bez župne crkve. U koncelebraciji bio je domaći župnik vlč. Saša Jozić te vlč. Ivan i Josip Vragović čije su župe Bedenica i Breznički Hum pomogle nakon potresa župi Odra.

U homiliji biskup Košić je podsjetio na aktualnu Godinu Božje Riječi u biskupiji, dodavši kako je ona uvijek živa i djelotvorna. „Čuli smo u drugom čitanju iz Poslanice Hebrejima da nas Božja Riječ proniče te dijeli kosti i moždinu. Što to znači? To znači da Bog poznaje svakog čovjeka i njegovu nutrinu, dobra i loša djela i to odjeljuje, jer je njemu sve poznato: …golo i razgoljeno očima Onoga komu nam je dati račun. Evo, to je Bog. Bog u svojoj riječi. Riječ se Božja utjelovila, a to je Sin Božji, naš Spasitelj. On je s nama da nas ispita, da progovori srcu i da bude onaj koji nam pokazuje pravi put. A koji je to pravi put čuli smo u prvom čitanju iz Knjige Mudrosti. Ono govori kako je mudrost poželjna, vrijedna, dragocjenija od zlata i srebra i kad je upoznao mudrost, kaže pisac, sve je ostavio samo da bi nju stekao. Zapravo je ta mudrost simbol Isusa Krista. On je ta Mudrost i Riječ Božja koja je došla među nas ljude, a da bi i nas poučio mudrosti života.. Sveti Pavao je zanimljivo rekao da ono što je ovom svijetu ludost, to je u Božjim očima mudrost. Bog je sam postao čovjekom da bi pošao na drvo križa i tko njega slijedi to izgleda kao ludost, a mudrost ovog svijeta je stjecanje imanja i časti i slave, ali to sve prolazi, a ono vječno jedino ostaje. Zato je važno da upoznamo u Kristu pravu mudrost života“, poručio je biskup.

Biskup je podsjetio i kako je sam Krist u nekoliko prispodoba govorio o mudrosti. „Znamo svi priču o ludim i mudrim djevicama te kako mudre imaju svjetiljke i ulje, a lude samo svjetiljke bez ulja. Tako i mi imamo svoj život i tijelo, ali ako nemamo dobru dušu i Duha Svetoga u sebi onda smo prazni i siromašni kao te glinene posude bez ulja. Kada je govorio o graditeljima, Isus je tada rekao da mudar čovjek gradi kuću na čvrstom temelju, a lud na pijesku bez temelja….Molimo zato da upravo Krist bude naša mudrost“, rekao je biskup te na kraju još upoznao okupljene kako će do Božića biti blagoslovljeno ukupno četrnaest ovakvih dvorana na području biskupije.

Nakon popričesne molitve biskup je i blagoslovio novopostavljene kipove Srca Isusova, Srca Marijina, sv. Antuna Pustinjaka i sv. Antuna Padovanskog, a na kraju sve okupljene i biskupa pozdravio je i župnik Jozić zahvalivši mu na svemu što on osobno i biskupija čini za ovu župnu zajednicu stradalu u potresu. Župnik je i zahvalio svim donatorima koji su pomogli da se ovaj prostor dodatno uredi kako bi bio što ugodniji za sve one koji će ga svakodnevno koristiti.

 

Izvor: Sisačka biskupija

 

Radio Marija

14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
14:55 Molitva za život
15:00 Krunica Božjega milosrđa
15:10 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Slobodni za život u zajedništvu

Ove godine, tijekom Tjedna molitve za jedinstvo kršćana (18.-25. siječnja) odabran je odlomak koji se čita na svetkovinu Bogojavljenja, a istaknut...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Kolovoz 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.