Misnoslavlje predvodio je vlč. mr. Tomislav Hačko, pastoralni pomoćnik u Župi sv. Marka evanđelista na zagrebačkom Gornjem Gradu.

U homiliji je vlč. Hačko istaknuo kako je naš kalendar isprepleten marijanskim svetkovinama, blagdanima i spomendanima. "Najsretniji dan za roditelje nekog djeteta jest dan rođenja nakon kojeg svakog čovjeka prepoznajemo i po njegovom imenu. I danas smo u evanđelju čuli puno imena čije početka djelovanja vežemo za dan rođenja. Iza svakog imena, pa tako i našeg, slijedi i neka određena povijest toga imena, te osobe."

"Svako to ime ima svoje značenje, odnosno poslanje koje mu je Gospodin povjerio", nastavio je vlč. Hačko i naglasio kako se, da bismo mogli uopće izvršiti poslanje koje nam je Gospodin dao, najprije potrebno roditi. "Svi iz majčine utrobe izlazimo plačući. Izlazimo iz najsigurnijeg mjesta na svijetu i ulazimo u nešto gdje ne znamo što nas čeka sutra, ulazimo u nešto gdje smo svaki dan opterećeni i ovisni o onom što je bilo jučer i zabrinjavamo se kako ćemo živjeti sutra, a zaboravljamo živjeti ovaj sadašnji trenutak koji nam je Gospodin dao na raspolaganje i u kojem se odazivamo na Njegov zov."

Vlč. Hačko istaknuo je kako Marija ima tajnu svoje uspješnosti. "Zašto je baš nju Gospodin izabrao? Zato što je i Marija izabrala Njega. Gledajući ljudski život vidimo kako čovjek stalno stoji pred nekim izborom i ne zna što bi koji puta izabrao. A koliko puta samo izabere krivo birajući tolike lakše i zaobilazne putove… Ne samo Marija, nego i sva ona imena koja smo čuli ispred njezina imena, stoje nam kao jedan primjer kako se živi i što se u životu izabire: Božju volju. I svaki dan biramo da želimo vršiti baš nju. Za vjernike nema drugog izbora doli Božje volje. U tom predanju, u tom izboru, kao i u svemu, čovjek raste i tu Gospodin prema nama pokazuje koliko je odličan pedagog."

"Da bismo mogli biti poput Marije, pozvani smo se potpuno isprazniti od sebe samih kako bi nas Gospodin mogao napuniti sobom. Samo tada moći ćemo izvršiti i ono poslanje koje nam je Gospodin dao prilikom našega rođenja i tada ćemo biti u ovom svijetu znakovi Božje blizine, a ne daljine. Boga je svijet uistinu žedan, stoga smo ga i pozvani danas donijeti u svoje obitelji, djeci, na radna mjesta. Danas smo na potezu mi i naš izbor, kako bi i naša imena ostala zapisana kao ona koja su bila milosti puna i blagoslovljena", zaključio je homiliju vlč. Hačko.

Prije početka misnoga slavlja vjernici su mogli pristupiti sakramentu pomirenja i sudjelovati u molitvi krunice.
 

Radio Marija

23:30 Riječ o Riječi - duhovni poticaji za svaki dan
23:35 Glazba
00:00 Lijepa naša domovino - hrvatska himna; Posvetna molitva sv. Josipu
00:03 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – ljubitelj siromaštva

Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2021
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.