S HAZU

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti objavila je u utorak 17. ožujka Izjavu o epidemiji koronavirusa u Republici Hrvatskoj, koju prenosimo u cijelosti.

“Epidemija koronavirusa došla je nenadano i u kratkome je vremenu uzrokovala zdravstvenu i svekoliku ugrozu ljudi i njihove egzistencije kakvu svijet ne pamti stoljećima. Upravo je u tijeku intenzivna borba za ograničavanje i usporavanje stopa infekcije te za minimiziranje virusom uzrokovanoga pobola i smrtnosti.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti prva je u Hrvatskoj organizirala znanstveni skup o koronavirusu, koji je bio održan još uoči prodora virusa u Europu i koji je izazvao veliku pozornost struke i javnosti sublimiravši sve bitno i do tada aktualno o koronavirusu kao novome patogenu s kojim se čovječanstvo, nažalost, mora suočiti.

U međuvremenu se epidemija proširila našim okružjem, a potom je zahvatila i Hrvatsku.

Članovi Razreda za medicinske znanosti HAZU aktivno prate krizu i nastoje pridonijeti njezinu prevladavanju, a neki od nas velikim neposrednim angažmanom i ekspertnim znanjem pomažu u praćenju i zbrinjavanju zaraženih te obavještavanju javnosti preciznim informacijama i smirujućim obraćanjem preko službenih medija.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti moli sve građane Republike Hrvatske da ne obraćaju pozornost na neprovjerene javne objave i preporuke osoba koje nisu ovlašteni eksperti. Preporučujemo da se prate i slijede preporuke Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji su u svrhu borbe s epidemijom okupili naše vodeće mjerodavne stručnjake – epidemiologe, infektologe i ostale.

Od inozemnih izvora, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti preporučuje građanima da prate kao mjerodavna jedino priopćenja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, https://www.who.int) i Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC, www.ecdc.europa.eu) te mrežnu stranicu američkoga Centra za kontrolu bolesti i prevenciju (CDC, https://www.cdc.gov), koji dnevno objavljuju pouzdane informacije i preporuke temeljene na izvještajima vodećih epidemiologa obrazovanih za krizne situacije.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti ovim putem želi iskreno zahvaliti i pružiti punu podršku zdravstvenim djelatnicima koji se svim snagama i s velikim entuzijazmom trude osigurati sve potrebne uvjete za kontrolirano praćenje bolesti te zbrinjavanje i liječenje ugroženih i zaraženih osoba.

Članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti uviđaju da Vlada Republike Hrvatske, Nacionalni stožer civilne zaštite i hrvatska zdravstvena zajednica čine sve da se građani, u granicama mogućega, osjećaju sigurno i zaštićeno, te su uvjereni da ćemo svi zajedno, držeći se propisanih uputa, uz veliku samodisciplinu i odgovornost prema sebi i bližnjima, uspješno prebroditi ovu krizu s najmanjim mogućim posljedicama.”

Datum 17.3.2020.

Radio Marija

11:15 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:10 Glazba
12:15 Je`n-dva-tri i ... djeco, a sada vi! – emisija dječje glazbe

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – pravedan

  Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FG-TAB.png

VG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.