Papina poruka mladima na Europskom susretu Zajednice iz Taizéa

Papina poruka mladima na Europskom susretu Zajednice iz Taizéa

Budite bliski ovom ranjenom čovječanstvu i onima koji su odbačeni i isključeni, maleni i siromašni!

Papa u poruci traži od mladih da prihvate izazov gostoprimstva i poziva ih da otvore vrata svojega srca za Gospodina i njegovu Riječ, te da promiču kulturu susreta, prihvaćajući se uzajamno u poštovanju razlikā. Spomenuvši temu ovogodišnjega susreta, koja glasi „Ne zaboravimo gostoprimstvo“, Papa je podsjetio na biskupsku sinodu, nedavno održanu u Rimu o temi „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“, kako bi još jednom istaknuo da se zajedno s njim, čitava Crkva pouzdaje u njih.

Pritom je posebno podsjetio na poruku za Svjetski dan mladih 2018. godine, te potaknuo također mlade okupljene na susretu Zajednice iz Taizéa, da nikada ne izgube volju za užitkom susreta, prijateljstva, zajedničkoga snivanja, i hoda s drugima. Istinski se kršćani ne boje otvoriti se drugima, podijeliti svoje životne prostore pretvarajući ih u prostore bratstva – istaknuo je Papa.
 

Mladi pozvani upotrijebiti svoje talente kako bi svijet učinili boljim

Sveti je Otac stoga potaknuo mlade da otkriju kako je moguće živjeti velikodušnu gostoljubivost, naučiti bogatiti se razlikama drugih, te učiniti da njihovi talenti donesu plod, kako bi postali graditelji mostova između Crkvi, religijā i narodā. Budući da na susretima Zajednice iz Taizéa sudjeluju protestanti, katolici i pravoslavni vjernici, Papa moli Duha Svetoga da pomogne mladima prihvatiti razlike drugih kao „put zajedništva“, te ih pozvao da svoje talente, svoju energiju i svoje snage upotrijebe kako bi svijet učinili boljim, te kako bi svaka osoba pronašla svoje mjesto u krilu velike ljudske obitelji.

Neka vas primjer Marije, čija je ljubav puna odvažnosti i potpuno usmjerena na darivanje sebe, podupre u konkretnom življenju te ljubavi koja nas potiče da ljubimo Boga više od bilo čega, i više od nas samih, te da volimo osobe s kojima dijelimo svakodnevni život – napomenuo je papa Franjo.
 

Poruke drugih kršćanskih i političkih vođā

Papina je poruka objavljena na mrežnoj stranici Zajednice iz Taizéa zajedno s porukama ekumenskoga carigradskog patrijarha Bartolomeja, glavnoga tajnika Ekumenskoga vijeća Crkvi (WCC) velečasnoga Olava Fykse-Tveita, zatim glavnoga tajnika Svjetskoga luteranskog saveza velečasnoga Martina Jungea, glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda Antónia Guterresa te madridskoga gradonačelnika Manuela Carmena.
 

Mladi primljeni u 170 madridskih župa

Podsjetimo na kraju da je susret u Madridu još jedan dio „Hodočašća povjerenja na zemlji“, koji je krajem '70-ih godina započeo brat Roger. Ove je godine za sudjelovanje na susretu prijavljeno 15.000 mladih kojima će smještaj pružiti 170 župa i tisuće madridskih obitelji.


datum 28.12.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Marijo, svibnja kraljice, moli za sve nas!
Trenutno u programu: 12:00 Kraljice Neba; Molitva - Srednji čas
Sljedeće u programu: 12:15 Devetnica Duhu Svetom

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora