Papa potaknuo na molitvu za starije osobe koje trpe zbog usamljenosti i straha

Papa potaknuo na molitvu za starije osobe koje trpe zbog usamljenosti i straha

Misu, koju je papa Franjo slavio 17. ožujka u privatnoj kapeli u Domu sv. Marte, prikazao je za starije osobe, koje žive same i u strahu. „Neka Bog bude uz naše bake i djedove i neka im poda snagu da izdrže“.

Papino srce svakog dana kuca u ovo vrijeme ograničenja zbog koronavirusa na poseban način za neku skupinu vjernika, koji pate ne samo fizički nego i psihički zbog udaljenosti svojih dragih. „Želio bih da se danas sjetimo i molimo za starije osobe koje ovih dana trpe posebno zbog velike nutarnje osamljenosti i zbog velikog straha. Neka Gospodin bude blizu našim bakama i djedovima te svim starijim osobama poda snagu da izdrže. Oni su dali mudrost, život i povijest”, rekao je Papa na početku mise i pozvao vjernike, koji su misu pratili preko internetskih mreža da se mole za njih. U propovijedi se osvrnuo na Petrovo pitanje koliko puta je opravdano oprostiti drugima, što „nije uvijek lako“, primijetio je Papa i podsjetio kako ima ljudi koji „cijeli život osuđuju druge“. Bog je međutim velikodušan. On oprašta od srca. Jamčim vam da ako se dvojica ili trojica slože i mole za milost oprosta, bit će uslišani. Jedinstvo, prijateljstvo i mir među braćom privlači Božju dobrohotnost, primijetio je Papa, tumačeći Isusovu katehezu o oprostu. „Naše je srce sebično i uvijek podložno mržnji, osveti i zamjerkama. Svi smo imali prilike upoznati uništene obitelji, što se prenosi i na nove naraštaje. Braća koja se pred lijesom jednog ili drugog roditelja uopće ne pozdravljaju jer nose u srcu mržnju zbog starih zamjerki. Izgleda da je lakše prilijepiti se za mržnju i uništiti sve nego li za ljubav“, primijetio je Papa i molio „da nam Gospodin pomogne spustiti glavu kako ne bismo bili oholi, već velikodušni u opraštanju“.

datum 17.3.2020.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isusa, koji je na križu pobijedio smrtonosni VIRUS - grijeh, zaufano molimo da nas izliječi epidemije koja vlada svijetom.
Trenutno u programu: 16:00 Pronalaženje smisla u kriznim situacijama (R) - doc. dr. sc. Dubravka Šimunović
Sljedeće u programu: 17:00 Prigodna emisija - tema: „Heroji iz Petrove 22. ožujka 2020.“ gosti: dr.Mislav Herman, spec. ginekologije i opsterticije, primalje Marijana Sabolić i Marina Prlić, Slavica Janković, predsjednica Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara - Ivka Malkoč Bastašić

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora