Otvoren razgovor s Isusom jača u nama želju da Ga slijedimo

Otvoren razgovor s Isusom jača u nama želju da Ga slijedimo

Nakon molitve "Kraljice neba" Sveti se Otac osvrnuo na Svjetski dan molitve za duhovna zvanja i Majčin dan.

U evanđelju (Iv 10,27-30) 4. vazmene nedjelje Isus se predstavlja kao pravi Pastir Božjega naroda – rekao je papa Franjo u podnevnom nagovoru dodavši da Isus progovara o odnosu prema ovcama, odnosno svojim učenicima, te inzistira da to bude odnos uzajamnoga poznavanja. Sveti je Otac istaknuo da pažljivo čitajući riječi: „Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom. Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke“ (Iv 10,27-28) uviđamo da se Isusovo djelovanje očituje u određenim radnjama. Isus govori, poznaje, daje vječni život i čuva.

Dobri pastir, Isus, pažljiv je prema svakome od nas, traži nas i voli nas, upućuje nam svoju riječ; poznaje naše srce, naše želje i nade, kao i naše neuspjehe i razočaranja – rekao je Papa i dodao – Prima nas i voli onakve kakvi smo, s našim vrlinama i manama. Svakome od nas daje život vječni, odnosno nudi nam mogućnost punine života koji nema kraja. Štoviše, čuva nas i vodi s ljubavlju, pomažući nam po neprohodnim stazama i ponekad opasnim cestama na koje nailazimo na našem životnom putu.

Radnjama i gestama koje opisuju način na koji se Isus, Dobri Pastir, odnosi prema nama, odgovaraju radnje koje se tiču ovaca. One slušaju Isusov glas i slijede ga. U vezi s time, Sveti Otac rekao je da te radnje pokazuju na koji bismo način trebali odgovoriti na Gospodinov nježan i brižan stav. Slušati i prepoznati Njegov glas zapravo uključuje intimnost s Njime, koja se učvršćuje kroz molitvu i susret srca sa Srcem božanskog Učitelja i Pastira naših duša.

Kako je istaknuo papa Franjo, intimnost s Gospodinom, otvoren razgovor s Njime, jača u nama želju da Ga slijedimo, da iziđemo iz labirinta pogrešnih puteva te da odbacimo egoistično ponašanje kako bismo se uputili novim stazama bratstva i sebedarja, nasljedujući u tome Isusa. Ne zaboravimo da je Isus jedini Pastir koji nam govori, poznaje nas, daje nam vječni život i čuva nas. Mi smo jedno stado i moramo samo nastojati čuti Njegov glas, dok On s ljubavlju ispituje iskrenost našega srca – istaknuo je Sveti Otac i dodao – Iz te kontinuirane intimnosti s našim Pastirom izvire radost nasljedovanja, prepuštajući se da nas vodi punini vječnoga života.

Majci Krista, Dobroga Pastira, koja je spremno odgovorila na Božji poziv, papa Franjo posebno je preporučio one koji su pozvani u svećeništvo i posvećeni život, kako bi im pomogla da s radošću i raspoloživošću prihvate Kristov poziv te da budu njegovi najizravniji suradnici u naviještanju evanđelja i služenju Kraljevstvu Božjemu. Nakon molitve „Kraljice neba“ Sveti se Otac osvrnuo na današnji Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, kao i na Majčin dan koji se u mnogim zemljama obilježava danas, zahvalivši pritom svim majkama na njihovom dragocjenom radu u odgoju djece i zaštiti vrijednosti obitelji. Na kraju su dvojica mladomisnika, predstavnici njih ukupno 19 koje je Sveti Otac jučer zaredio u Vatikanskoj bazilici, zajedno s Papom udijelili blagoslov vjernicima okupljenima na Trgu sv. Petra.


datum 13.5.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.
Trenutno u programu: 05:15 Glazba
Sljedeće u programu: 06:00 Anđeo Gospodnji

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora