Neka zračne luke budu mostovi za susret s Kristom

Neka zračne luke budu mostovi za susret s Kristom

Papa Franjo je u Vatikanu primio katoličke kapelane i pastoralne djelatnike civilnoga zrakoplovstva.

Zračne luke mogu od velikih ljudskih periferija postati luke i mostovi za susret s Bogom i s braćom, te čak i mjesta obraćenja. Treba učiniti da se u njima osjeti prisutnost i besplatnost Božje ljubavi – zadaća je koju je papa Franjo povjerio katoličkim kapelanima i pastoralnim djelatnicima civilnoga zrakoplovstva, koje je primio u Vatikanu na početku međunarodnoga seminara koji je Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja organizirao o temi „Katolički pastoral civilnoga zrakoplovstva i cjeloviti ljudski razvoj“

Prisutnost kapelana i pastoralnoga djelatnika, naime, vrlo je važna u zračnim lukama koje su mjesta stalnoga i frenetičnoga prometa, u kojima se mimoilaze milijuni ljudi različitih nacionalnosti, kultura, religija i jezika, i čije posade provode mnogo vremena daleko od obitelji. Tim su mjestima potrebni prisutnost i svjedočanstvo Krista koji jedini čita srce svakog čovjeka, kako bi ona bila preoblikovana od životnih periferija u luke – rekao je Papa u govoru pred oko 90 predstavnika kapelanija i pastoralnih djelatnika u zračnim lukama.

Zbog toga je od nazočnih zatražio da budu, prije svega, besplatna prisutnost Božje ljubavi, svjedoci poruke nade, nježnosti i mira, koja bi upravo na dan i u vrijeme prolaska neke osobe mogla ostaviti trag za cijeli život. Svoju službu trebaju – prema Papinim riječima – obavljati predano i zanosno, gledajući tisuće lica, koja prolaze pred njima, Kristovim srcem, kako bi svatko mogao osjetiti Božju blizinu.

Papa je, osim toga, podsjetio nazočne na posebnu pastoralnu skrb za najslabije, odnosno za migrante i izbjeglice koji stižu u zračne luke nadajući se utočištu ili političkom azilu. A budući da se opširna aktivnost kapelana i pastoralnih djelatnika u civilnom zrakoplovstvu često odvija u slojevitim prilikama, to može dovesti do tjelesnoga i duhovnoga umora; stoga je papa Franjo savjetovao da se, u dogovoru s lokalnim biskupima, u te aktivnosti uključe laici i redovnici.


datum 11.6.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.
Trenutno u programu: 09:00 Cenakul svećeničkog marijanskog pokreta - prijenos iz župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu
Sljedeće u programu: 11:00 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora