27. hodočašće Hrvatske vojske policije i branitelja u Mariju Bistricu

27. hodočašće Hrvatske vojske policije i branitelja u Mariju Bistricu

U nedjelju, 6.listopada, održano je 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije I branitelja u hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

U nedjelju, 6.listopada 2019. godine, održano je 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije I branitelja u hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća bio je kontraadmiral  Ivo Raffanelli. Bojna Tigrovi i bojna Gromovi iz Petrinjske vojarne na hodočašće su krenuli pješke već u petak 4. listopada, a u svetište Majke Božje Bistričke stigli su u ranim jutarnjim satima kada je započelo okupljanje hodočasnika. Prije misnog slavlja molila se Gospina krunica, a vojni i policijski kapelani bili su čitavo vrijeme na raspolaganju mnogobrojnim hodočasnicima za sakrament svete ispovijedi.
Nakon dolaska pješačkog ešalona, svečanog i počasnog dijela na otvoren prostor Crkve blaženog Alojzija Stepinca, u 10:15 sati započelo je koncelebrirano svečano misno slavlje koje je izravno prenosila Hrvatska Radiotelevizija. Misu je predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan uz koncelebraciju vojnog ordinarija u Bosni i Hercegovini msgr. Tomu Vukšića te brojnih provincijala i svećenika.
Misi su nazočili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Žarko Tušek, ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović, ministar branitelja Tomo Medved, načelnik glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načenik općine Marija Bistrica Josip Milički, izaslanstvo Grada Zagreba, vojni izaslanik BiH u RH brigadir Mato Đukić te brojni pripadnici Hrvatske vojske i policije, branitelji i ostali vjernici.
Misno slavlje uveličao je Orkestar Oružanih snaga RH pod ravnanjem zapovjednika dirigenta Miroslava Vukovojca-Dugana, klapa "Sv. Juraj" Hrvatske ratne mornarice i policijska klapa "Sv. Mihovil".
Polazeći od misnih čitanja, msgr. Jure Bogdan izrekao je prigodnu homiliju. Pozdravio je sve hodočasnike koji su došli svoje osobne i zajedničke nakane, želje i brige predati Blaženoj Djevici Mariji i naglasio da danas svi zajedno s apostolima iz Lukinog evanđelja želimo moliti: Gospodine, umnoži nam vjeru! (Lk 17, 5).
Iako se danas čini da živimo u vremenima kada u svijetu prevladavaju malodušje, okorjelost srdaca i oholost života, upravo u takvim prilikama potrebno je pronaći čvrst životni temelj koji nas može nositi u najtežim prilikama. Taj temelj je upravo vjera, istaknuo je Biskup.
Propovijed je završio molitvom: “Gospodine, pogledaj okupljene tvoje vjernike – hrvatske vojnike, policajce, branitelje, sve nas okupljene u ovome svetištu. Budi im ti najčvršći štit i sigurna zaštita. Daj da ne klonu pred izazovima današnjega vremena. Ispuni ih svojom snagom, razborom i ljubavlju. Gospodine, po zagovoru Majke Marije, s apostolima mi Te molimo: umnoži nam vjeru i blagoslovi svoj narod.”
U drugom dijelu hodočasničkog programa u popodnevnim satima održana je pobožnost Križnog puta koju je predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan. Uz vojnike i policajce te druge službenike u odorama, na  Križnom putu na bistričkoj Kalvariji sudjelovao je ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.datum 7.10.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Marijo, svibnja kraljice, moli za sve nas!
Trenutno u programu: 13:00 Čitamo knjigu - o. Vjenceslav Mihetec: „Hrabro naprijed dobri i dragi ljudi“
Sljedeće u programu: 13:30 Obavijesti i najava programa

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora