Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mjesec travanj piše vam p. Stjepan Fridl
Uz mjesec travanj piše vam p. Stjepan Fridl

Uz mjesec travanj piše vam p. Stjepan Fridl

Isusa, koji je na križu pobijedio smrtonosni VIRUS - grijeh, zaufano molimo da nas izliječi epidemije koja vlada svijetom.

Smrt je najzagonetnija zbilja u čovjekovu životu i u ljudskoj povijesti. Jednom sam se našao uz bolesnički krevet mlade majke. Bolovala je od neizlječive bolesti. Bila je svega svjesna, a i liječnik joj je otvoreno rekao da smrt kuca na njezina vrata. Promatrao sam njezine suzne oči i u njima čitao svu tugu rastanka od dragih osoba. Zaželjela je sakrament pomirenja. Bio je to trenutak istine koja jedina oslobađa. Neki blaženi mir obasjao je njezino lice koje je te iste noći, vjerujem, susrelo proslavljeno lice Spasitelja svijeta i svakoga čovjeka. Taj je događaj i za mene bio trenutak istine: Ako smo se rodili, onda moramo i umrijeti, premda to i ne bismo poželjeli. I sve materijalno što smo prikupljali, moramo ostaviti za sobom, a ono duhovno, nevidljivo, a pohranjeno u plemenitu srcu, nosimo sa sobom.

Samo jedan – Isus Krist - prihvatio je smrt i kroz nju prošao, nadvladavši njezinu moć. Po njemu je ta neobjašnjiva ljudska i prirodna zagonetka – smrt – postala vrata što otvaraju put koji vodi u nebo, u Život.

Trećega dana Isus je uskrsnuo. Snagom uskrsnuća preobrazio je naš vremeniti život u vječni koji imamo u Njemu. U proslavljenu se tijelu uskrsli Isus ukazao prijateljima, ali ne i domaćim izdajnicima: sljedbenicima Pilata i njima sličnima.

        Uskrsnuće niti možemo, niti ga treba dokazivati. Isus je svoju ljubav dokazao svojom smrću za nas. Prava ljubav ne želi umrijeti. Zašto tako jako boli, ako je ljubav prezrena? Zato što ona nije stvorena za smrt (sv. Augustin). Onaj koji je u vjeri prepoznao da je Isus Ljubav, znade da je ta ljubav vječna. Isusa, koji je na križu pobijedio smrtonosni VIRUS - grijeh, zaufano molimo da nas izliječi epidemije koja vlada svijetom. Kao Obitelj Radio Marije budimo u zajedništvu molitve na tu nakanu.

U uskrsnom ozračju želim sa svima Vama, dragi prijatelji, podijeliti radost da radovi na Marijinom domu, napreduju. Bez Vaše ljubavi prema Gospi to ne bi bilo moguće. Dovršene su pripreme za postavljanje nove moderne digitalne tehnike. Svjetska obitelj Radio Marije već je bila spremna poslati aparate, međutim zbog Korona virusa, trenutno je obustavljeno slanje pošiljke. Čim budu povoljni uvjeti, pristupit će se opremanju studija. 

Koristimo lijepo vrijeme te nastavljamo s uređenjem ostalih prostorija. Trenutno postavljamo podove kako bismo nakon toga mogli ugraditi vrata i pristupiti uređenju zidova. Posebno se radujem kad će doći na red uređenje kapelice u kojoj će biti nazočan Isus u Presvetom sakramentu. Puni nade u uskrsnuće i vječni život smijemo moliti Krista, pobjednika nad smrću i dragu Gospu koju nam je pod križem darovao za Majku, da uspon od trnja do zvijezda bude što uspješniji.  

 

Svima od srca želim radost pobjede Života nad smrću. Sretan Uskrs!


datum 1.4.2020.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.
Trenutno u programu: 08:30 Vijesti, obavijesti i najava programa
Sljedeće u programu: 08:45 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora