Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mjesec srpanj piše Vam p. Stjepan Fridl
Uz mjesec srpanj piše Vam p. Stjepan Fridl

Uz mjesec srpanj piše Vam p. Stjepan Fridl

Neka BDM bdije nad povijesnim putom vaše domovine,neka vas također prati moj apostolski blagoslov, koji vam od srca udjeljujem - poručio je Papa.

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!

 

      Još su nam u živom sjećanju dani, 4. i 5. lipnja,  provedeni sa Svetim Ocem u našoj domovini. Riječi mladih spontano izgovorene na Trgu bana Jelačića: Papa, mi te volimo! neka budu trajni podsjetnik na nezaboravni susret s papom Benediktom XVI!

     O. Lombardi, šef ureda za tisak Svete Stolice, rekao je novinarima: Papa je bio oduševljen i duboko dirnut kad je vidio da mladi na trgu kleče i mole. Među mladima vladala je takva tišina da sam čuo pjev ptica, rekao je o. Lombardi. Prema službenim podacima policije na trgu i okolnim ulicama bilo je pedesetak tisuća mladih.

      Sv. Otac nije ostao ravnodušan na iskreno svjedočenje dvoje mladih na Trgu bana Jelačića; u svom je nagovoru naglasio da je mladost vrijeme koje daruje Gospodin kako bi mogli otkriti smisao postojanja. Dopustite da vas Krist povede, poput visoke  zvijezde  na nebu, u Božje visine.

      Dojmljivo je bilo klanjanje pred Presvetim. Ne znam je li ikada u povijesti Isus bio na ovakav način nazočan na Trgu bana Jelačića. Trg, okružen okolnim zgradama, a ispunjen  mladim vjernicima, doimao se poput velebne katedrale iz koje je odaslan na sve strane mir, Božji mir. Gospodine, kao što si nakon uskrsnuća pohodio svoje zaplašene učenike i donio im mir, daj da cijela naša domovina bude mjesto tvoje nazočnosti, a  tvoj mir neka nađe mjesto u svakom srcu.

      Dragi mladi Hrvati, grlim vas sve kao djecu, nosim vas u srcu i ostavljam vam svoj blagoslov. Najljepši odgovor na ove očinske poruke ljubavi bit će da osobno istinski svjedočimo Krista u današnjem svijetu.

      Neka Djevica Marija bdije nad povijesnim putom vaše domovine... neka vas također prati moj apostolski blagoslov, koji vam od srca udjeljujem, rekao je Sveti Otac na odlasku iz Lijepe naše.

       Srdačno Vas pozdravljam!                                                                    

Vaš p.Stjepan Fridldatum 30.6.2011.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Marijo, svibnja kraljice, moli za sve nas!
Trenutno u programu: 06:40 Glazba
Sljedeće u programu: 06:45 "Riječ o Riječi" - duhovni poticaji za svaki dan

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora