Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mjesec ožujak piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mjesec ožujak piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mjesec ožujak piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Korizma je vrijeme duhovnog pro-mišljanja, povratka Bogu, bližnjima i samome sebi.

Prvom nedjeljnom korizme započinje ožujak. Korizma je vrijeme duhovnog pro-mišljanja, povratka Bogu, bližnjima i samome sebi. Pravo je obraćenje potpuno izručenje Bogu, a ono je dar srcu koje je otvoreno osluškivati i slijediti Božja nadahnuća.

„Smiluj mi se Bože...“ (Ps 51) spada među najljepše stranice svjetske literature. Sveto ga pismo stavlja u usta i srce raskajanom Davidu nakon što je pristao na zločin koji je imao mnogostruke posljedice. Svaki je čovjek grešnik, a grijeh koji puno nuđa, malo daje, a oduzima mir, radost i ljudsko dostojanstvo, povreda je i manjak ljubavi prema Bogu. Dobro je da u vrijeme korizme čitamo spomenuti psalam, da oćutimo pokajanje za grijehe svoje i svega čovječanstva.

U ožujku slavimo i svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika domovine i zaštitnika obitelji. Ako kažemo da je svaka kršćanska obitelj Crkva u malom, onda ona treba odražavati život sveopće Crkve. Društvo je onakvo kakvi su njezini pojedinci, kakve su naše  obitelji.

Čovjek čezne za oazom mira, topline, odmora gdje bi ostvario svoju istinsku sreću. Obitelj bi trebala biti oaza, kutak radosnog susreta i suživota. Često čujemo da je obitelj u krizi. Čini se da bi bilo bolje reći: čovjek, pojedinac je u krizi jer nije sposoban živjeti vrednote koje su temelj zajedništva i međusobna razumijevanja.

Nakon svetkovine svetoga Josipa, slavimo blagdan Blagovijesti. Po Marijinu „DA“ najavljen je dolazak Spasitelja među nas. Taj je blagdan posebno važan za Radio Mariju, jer na taj dan u svim radio-postajama u svijetu  molimo Posvetnu molitvu našoj nebeskoj Majci.

        Kao što sam u prošlom pismu najavio, šaljemo Vam nekoliko fotografija naše Radio Marije u izgradnji. Gornja slika prikazuje vanjski izgled kuće, a na ostalim slikama vide se radovi na parkiralištu i prostoru studija u kući. Lijepo nam vrijeme omogućuje nastavak radova. Ono što nas ovoga trenutka malo zabrinjava, povisili su se i troškovi koji trenutno nadilaze naše financijske mogućnosti. Možda bi mudro bilo „stati na loptu“ i razmišljati ekonomično. Uvijek smo imali povjerenje u Vašu dobrotu i vjerovali u providnost i tako pronalazili pravi put do rješenja. Iskreno Vam preporučujem, dragi prijatelji, recimo svi zajedno „DA“ Mariji kako bismo u radosti mogli nastaviti ostvarivati ovo veliko Njezino djelo.

Dok Vam iskreno zahvaljujem na dosadašnjoj pomoći, slobodan sam i nadalje ovaj veličanstveni projekt posvećen Mariji preporučiti Vašoj plemenitost i dobroti. Zaufano molimo i sve svoje brige stavljamo u moćni zagovor drage Gospe i svetog Josipa.

 datum 28.2.2020.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Korizma je vrijeme duhovnog pro-mišljanja, povratka Bogu, bližnjima i samome sebi.
Trenutno u programu: 21:02 Duhovne vježbe - repriza 5. razmatranja - „Vratio vid slijepcu iz Betsaide“ - mons. Ratko Perić
Sljedeće u programu: 22:00 Najava sutrašnjeg programa

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora