Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mjesec lipanj piše Vam p. Stjepan Fridl
Uz mjesec lipanj piše Vam p. Stjepan Fridl

Uz mjesec lipanj piše Vam p. Stjepan Fridl

Marijo, neka nas tvoj ljubljeni sin, blaženi Ivan Pavao II., koji je bio posvema tvoj, nauči kako da postanemo i ostanemo tvoji učenici!

Hvaljen Isus i Marija!
Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!

       Slugu Božjeg Ivana Pavla II. proglašavam blaženim te od sada možemo slaviti njegov blagdan prema pravilima koja propisuje crkveni zakon, svake godine 22. listopada. Sluga Božji Ivan Pavao II., papa, od sada se smije zvati blaženim, rekao je Benedikt XVI. prvog svibnja na Trgu svetoga Petra u Rimu. Na pročelju bazilike sv. Petra otkrivena je tada slika novog blaženika. Snažan pljesak vjernoga puka odjekivao je Trgom i okolnim ulicama jer je omiljeni Papa uzdignut na čast oltara.

       Sveti otac Benedikt XVI. nije krio radost i zadovoljstvo što je za njegova pontifikata  „ljubljeni prethodnik“ proglašen blaženim. U svojoj je propovijedi biranim riječima iznosio sjećanja i uspomene na blaženika s kojim je blisko surađivao kao Pročelnik kongregacije za nauk vjere. Naglasio je da je Ivan Pavao II. bio osoba molitve – duboko uronjen u susret s Bogom. U svojim patnjama i u najtežim trenucima bolesti bio je poput stijene želeći posvema ispuniti Očevu volju. Velika je bila žalost zbog gubitka, ali još je veća radost i iskustvo beskrajne nade koja je obujmila Rim i cijeli svijet na prvi dan Marijina mjeseca. Dobri Bog čuo je i uslišio spontani i iskreni vapaj vjernika na dan sprovodnog obreda: subito santo – odmah svet i podario nam moćnog zagovornika na nebu.

       Nakom  beatifikacije, blaženikovi su posmrtni ostaci bili položeni u bazilici sv. Petra ispred glavnog oltara. Prvi se tamo pomolio papa Benedikt XVI. Drugog svibnja tijelo blaženika preneseno je u kapelicu sv. Sebastijana  gdje će mu se moliti i tražiti zagovor milijuni vjernika i hodočasnika koji budu pohodili Vječni grad.

       Marijo svibnja Kraljice, neka nas tvoj ljubljeni sin, blaženi Ivan Pavao II., koji je bio posvema tvoj, nauči kako da postanemo i ostanemo tvoji učenici!

Srdačno Vas pozdravljam!

                                                    Vaš p. Stjepan Fridldatum 2.6.2011.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Marijo, svibnja kraljice, moli za sve nas!
Trenutno u programu: 04:30 Petak Četvrti (R) - fra Ivan Marija Lotar, OFM Conv.
Sljedeće u programu: 05:15 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora