Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mjesec kolovoz piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mjesec kolovoz piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mjesec kolovoz piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Ovo je Sin moj, Ljubljeni. U njemu mi je sva milina! Slušajte ga!

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!

         Blagdan Preobraženja slavimo u mjesecu kolovozu. Pođimo barem u mislima s Isusom i trojicom odabranih sretnika: Petrom, Ivanom i Jakovom na vrh gore Tabor! Tu je Isus potražio samotno mjesto i molio se. Molili su se i apostoli, ali su ubrzo i zaspali. Kad su se probudili, pred njima je bio veličanstven prizor Isusova preobraženja. Obasjan nebeskom svjetlošću, lice mu je zasjalo kao Sunce, a odjeća je postala bjelja od snijega. Zanesen prizorom, Petar je rekao: Gospodine, dobro nam je ovdje biti.

          Dok je Petar govorio, sjajan je oblak prekrio mjesto, nestali su Mojsije i Ilija. Iznenađeni učenici, nisu skidali pogled s Isusova lica, a Nebo je progovorilo: Ovo je Sin moj, Ljubljeni. U njemu mi je sva milina! Slušajte ga!

          Isus je trojicu apostola poveo na goru da budu s njim. Preobrazio se pred njima i pokazao im svoje lice koje do tada nisu vidjeli. Nakon toga povede ih natrag u svagdanji život, obogaćen novim iskustvom, novom spoznajom. To im je bilo potrebno da bi se mogli hrabro suočiti s poteškoćama i kušnjama koje će ih i nadalje snalaziti.

           Što to znači za nas? Gospodin svakome za života daje trenutke slične onima učenika na brdu Tabor. Pokazuje nam svoje, nama dosad nedovoljno poznato lice. Može to biti njegovo slavno, preobraženo lice; uskrsno, ili pak umorno lice, da nas ohrabri u našim svakodnevnim naporima; može to biti izmučeno, okrvavljeno lice, da nam pokaže svoju nazočnost u našim patnjama. Kao što je Veroniki dao pečat svoga krvlju oblivena lica utisnut u rubac, tako i nama pokazuje ono svoje lice koje je primjereno našim životnim prilikama.

            Marija je bila svjedok Isusova izmučenog, ali i proslavljenog lica. Neka nas uči moliti: Gospodine, pokaži nam svoje lice, obnovi nam dušu, srce, život, da radosni hodočastimo prema vječnoj domovini!

             Sve vas srdačno pozdravljam!

 

                                                  Vaš p. Stjepan Fridl

           

 


datum 6.8.2015.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.
Trenutno u programu: 04:30 Znanjem do spoznaja (R) - tema: Povijest štovanja Marije Pomoćnice kršćana – gradnja i ukrašavanje crkve Marije Pomoćnice na Knežiji - dr. sc. Agneza Szabo
Sljedeće u programu: 05:15 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora