Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. studeni piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. studeni piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. studeni piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Tko s Bogom prijateljuje i sam postaje svet, plemenit i mirom ispunjen.

Hvaljen Isus i Marija!

          Svetkovina Svih Svetih na prvi dan mjeseca studenoga poziva nas da uđemo u tišinu vlastitog srca i potražimo odgovor na pitanje: Koji je cilj našega života? Za kršćane ne postoji Dan mrtvih, kao što mnogi nepoučeni zovu spomenutu svetkovinu. Ljudska je duša besmrtna. Naš se život mijenja, ali ne prestaje i zato nakon Svih Svetih slavimo Dušni dan, spomen na vjerne preminule koji su u čistilištu i potrebne su im naše molitve da bi uživali radost proslave u nebu.

         Tko s Bogom prijateljuje i sam postaje svet, plemenit i mirom ispunjen. Osoba Božje blizine osjeća u sebi neopisivu sreću koju želi dijeliti s drugima. Bog je svet, a sveci su odsjaj njegove svetosti. Svetac je svjetiljka što svijetli drugima na putu do cilja, a taj cilj je nebo. U nebu nas čekaju nama drage osobe: naši djedovi i bake koji su nas učili moliti. U lijepome nebu naši su roditelji koji su nas s ljubavlju odgajali. No sveci nisu samo u nebu; oni su tu, među nama.To su drage osobe koje često ne primjećujemo, jer su skromne, ponizne, a svojom dobrotom unose radost i mir u međuljudske odnose. Crkva nas poziva na put svetosti da ostavimo trag dobrote i plemenitosti na svojemu hodočašću prema vječnosti.

U Knjizi otkrivenja sveti Ivan spominje odjevene u bijele haljine. Tko su oni? To su stanovnici neba koji su na zemlji u životnim poteškoćama živjeli po načelima blaženstava. Shvatili su da je ljubav prema Isusu i vjera u njega najsigurniji put u puninu vječnoga života.

Sveti je Augustin ustvrdio: „Čovjek bez vjere putnik je bez cilja, pitalac bez odgovora, natjecatelj bez pobjede i umirući bez utjehe“: Isti je Augustin nakon obraćenja u teškim životnim trenucima ponavljao: „Ako su mogli ini i ine (sveti!), zašto ne bi mogao i ti, Augustine?“ Odvažio se i uspio. Ako je uspio Augustin, zašto ne bismo mogli i mi? Na tom nas putu ohrabruje sv. Pavao riječima: Sve mogu u onome koji me jača..., a to je Krist. Valja donijeti odluku, onda sve postaje lako i ostvarivo, jer : „Od svih putova što vode u nebo, meni se čini najkraćim, najlakšim i najpouzdanijim onaj kojim čovjek ide ispunjajući svoje svakodnevne dužnosti.“ (Sluga Božji Petar Barbarić).

I još nešto. U nebu je proslavljena naša majka Marija kao sjajna zvijezda predvodnica. Dala nam je primjer i pokazala put u puninu života. Nasljedujmo je!

         Srdačno vas pozdravljam!

                                                                        Vaš p. Stjepan Fridl

 


datum 31.10.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.
Trenutno u programu: 04:30 Znanjem do spoznaja (R) - tema: Povijest štovanja Marije Pomoćnice kršćana – gradnja i ukrašavanje crkve Marije Pomoćnice na Knežiji - dr. sc. Agneza Szabo
Sljedeće u programu: 05:15 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora