Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. rujan piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. rujan piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. rujan piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

O kućo zlatna, o Zvijezdo mora, ostani burnim nad morem našim Ti majko od milosti!

Hvaljen Isus i Marija!
Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!

     
      Marijino rođenje slavimo 8. rujna. Taj se blagdan ubraja medu najstarije. Najprije se slavio u Jeruzalemu gdje je već u petom stoljeću, blizu ribnjaka Bethezda, Mariji posvećena crkva. Prema predaji, ondje je bila kuća Ane i Joakima, rodni dom Marijin.
      Misa na blagdan Marijina rođenja počinje antifonom: „Radosno svetkujmo Rođenje blažene Marije Djevice: iz nje se rodilo Sunce pravde, Krist, Bog naš!“ Smisao blagdana izražen je u popričesnoj molitvi: „Daj da se Crkva raduje zbog rođenja Djevice Marije, jer je ono svemu svijetu nada i zora spasenja“.
      U Marijinu svetištu na Trškome vrhu nalazi se natpis na latinskom jeziku: Melioris mundi origo — početak ili izvor boljega svijeta. Govor o izvoru i početku boljega svijeta lijepo pristaje spomendanu rođenja Blažene Djevice Marije. Ona je taj početak boljega svijeta i putokaz sigurne nade.
       Liturgijski kalendar spominje proslavu triju rođendana: Ivana Krstitelja, Marijin rođendan na Malu Gospu te Isusov na Božić. Nema proslave imendana bez rođendana. Dolazak djeteta na svijet najradosniji je trenutak za svaku majku. Potrebno je zahvaljivati dobrome Bogu za sve rođendane koje nam je podario. Rođendani, koje Crkva slavi tijekom liturgijske godine, bili su nam poticaj da se molitvom i pjesmom sjetimo rođendana prijatelja i slušatelja iz naše velike Obitelji Radio Marije.
        O Marijinu djetinjstva ne znamo puno. Možemo pretpostaviti da je rasla kao svako normalno dijete: družila se i igrala sa svojim vršnjacima. Od svojih je roditelja primila vjeru; bila je kći, učenica i vjeroučenica.
        U mjesecu rujnu naši mališani sjest će prvi puta u školske klupe. U svakoj djevojčici i dječaku valja gledati veliku nadu, odgajati ih, poštivati, pomagati u intelektualnom, duhovnom i tjelesnom odrastanju te postupati prema svakom djetetu kao što su Ana i Joakim prema Mariji.
       Nećemo pogriješiti ako kažemo da bi djevojčice u svom odrastanju mogle blagdan Marijina rođenja doživljavati kao svoj poseban dan. Stoga, Mariji, brižnoj majci, preporučujemo svoj mladi naraštaj, napose djecu, školarce da ih na njihovu putu odgoja i izobrazbe, odrastanja i dozrijevanja prati Marijina zaštita i ljubav. Molimo je riječima pjesnika Vladimira Nazora: O kućo zlatna, o Zvijezdo mora, ostani burnim nad morem našim Ti majko od milosti!
         Marijo, neka Ti je sretan rođendan!

         Srdačno Vas pozdravljam!
                                                                     Vaš p. Stjepan Fridl


datum 30.8.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Korizma je vrijeme duhovnog pro-mišljanja, povratka Bogu, bližnjima i samome sebi.
Trenutno u programu: 21:02 Duhovne vježbe - repriza 5. razmatranja - „Vratio vid slijepcu iz Betsaide“ - mons. Ratko Perić
Sljedeće u programu: 22:00 Najava sutrašnjeg programa

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora