Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. prosinac piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. prosinac piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. prosinac piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.

     Došašće je vrijeme pripreme za Božić. Evanđelje nas poziva da pripravimo put Gospodinu koji nam dolazi u liku djeteta. Isusovo rođenje usmjeruje naš pogled na Mariju koja nam je darovala Spasitelja. Jer je majka Emanuela, Bog ju je oslobodio Istočnoga grijeha. Tu je istinu povjerila vidjelici Bernardici u Lurdu: Ja sam Bezgrešno začeće.
     Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
     Nakon svetkovine Bezgrešnog začeća od 12. – 15. prosinca imat ćemo duhovne vježbe na valovima našega radija. Tijekom godine zauzeti smo brojnim poslovima i nemamo vremena za sebe. Dani duhovnih vježbi milosni su trenutci Božjeg pohoda. Isus nam želi nešto reći, savjetovati, poručiti: Ako te i majka, prijatelji i najbliži zaborave, ja te nikada zaboraviti neću. Tvoje sam ime upisao u svoje dlanove; ti si moj! (usp. Iz 49, 14 – 16).
     Kad čekamo nekoga koga volimo, svaki čas gledamo na sat nije li već vrijeme dolaska drage osobe. Došašće kao vrijeme iščekivanja jest zov za susretom i sjedinjenjem s najdražom osobom – s Bogočovjekom, rođenim od Djevice Marije, za kojim iskonski čezne svako biće.
     Ne čekamo samo mi Boga, i on čeka nas, čeka da se otvorimo životu i iskrenoj ljubavi prema bližnjemu. Naš Bog dolazi, neprestano dolazi u naše živote, hoda s nama. Bog je ondje gdje se pati zbog siromaštva, odbačenosti i samoće. On je ondje gdje se čovjeku uskraćuje i guši sloboda i dostojanstvo. Stoga je adventsko iščekivanje svima nama snažan poticaj da otvorimo srce, da Novorođenoga prepoznamo u pogledu i vapaju svakoga čovjeka.
     Kad budemo stajali pred jaslicama, molimo za milost da u djetetu – Isusu ispod vanjskog blještavila, prepoznamo Emanuela-Boga s nama, našega spasitelja i otkupitelja.
     Kao što znate, uređujemo studio Radio Marije. Bude li dovoljno sredstava, nadamo se da će sljedeće godine Isus slaviti svoj rođendan u novom prostoru Marijina doma. Dragi prijatelji, zahvaljujemo Vam na svakom daru i „udovičinu“ novčiću kojim će biti ostvareno djelo Mariji u čast, Isusu na slavu, a svima nama na radost.
     Neka vam je svima radostan Isusov rođendan, a sve dane u novoj godini neka nas Marija štiti i majčinski zagovara
!


datum 3.12.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.
Trenutno u programu: 05:15 Glazba
Sljedeće u programu: 06:00 Anđeo Gospodnji

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora