Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. listopad piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. listopad piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. listopad piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Neka nas Mala Terezija nauči kako se u malenosti pred Bogom i ljudima postaje velik!

Hvaljen Isus i Marija!
Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!


     U autobiografskom djelu Povijest jedne duše zrcali se sva ljepota i čistoća plemenitog srca svete Terezije od Djeteta Isusa. Papa Pio X. naziva je Najvećom sveticom modernih vremena. Spomendan na tu divnu dušu slavi se početkom mjeseca listopada.
     Što je to tako privlačno u liku i životu redovnice koja je živjela tek dvadeset i četiri godine, a devet godina kao redovnica? Uz velikog misionara Franju Ksaverskog postala je zaštitnicom misija. Nikada nije napuštala samostan, nije pisala učena teološka djela, a proglašena je naučiteljicom Crkve. Svega dvadeset i šest godina nakon njezine smrti, tj. 1923., papa Pio XI. proglašava je blaženom, a 1925. godine uvrštava je u popis svetaca.
     Odgovor nalazimo u riječima koje je napisala i posvjedočila životom: “Sva sreća na zemlji jest, sakriti se”? I nastavlja: „Ostanimo daleko od svega onoga što sjaji, ljubimo svoju malenost pa ćemo biti siromašni duhom i Isus će doći po nas. On će nas preobraziti u plamen ljubavi...“
     Listopad je mjesec krunice, vjerojatno najslušanije i najčešće molitve na Radio Mariji. Posebna pohvala pripada predmoliteljima, jer svjedoče o svojoj istinskoj pobožnosti i iskrenoj ljubavi prema Mariji. Krunicu u nekim mjestima Lijepe naše rado nazivaju „ružarij“, koji nas podsjeća na košaricu punu različitog cvijeća. Sveta Mala Terezija, obećala je da će s neba sipati ruže na svakog koji je bude zazivao. U istom mjesecu spominjemo se svete Terezije iz Avile, utemeljiteljice novoga Karmela o kojemu psalam pjeva kao o prekrasnom cvjetnjaku. Ne zaboravljamo ni svetog Franju Asiškog, koji je volio ptice, cvijeće i raskošnu ljepotu Božjih stvorenja!
     I papa Franjo voli cvijeće. Drugi dan nakon izbora za papu, pohodio je crkvu Svete Marije Velike u Rimu pa pred sliku Djevice Marije položio košaru punu cvijeća.
     Možemo se pitati, koji bismo cvijet odabrali za ovaj mjesec kao simbol svoje odanosti Bogu: ružu da nas podsjeti na ljubav; ljiljan, simbol čistoće; ljubičicu koja upućuje na skromnost; ili, možda, krizantemu da nas podsjeti na prolaznost života? A možemo se pitati, koji bismo cvijet mi položili u Gospinu košaricu kao svoj dar i obećanje: ružu ljubavi prema drugima, tulipan velikodušnosti, margaretu nade ili ružmarin vjernosti?
     Mala je Terezija gajila posebnu pobožnost prema Mariji. Često je molila pred kipom Gospe od Osmijeha. Kad joj je bilo četiri i pol godine, umrla joj je majka. Gospa, koju su u obitelji veoma štovali, preuzela je ulogu majke.
     Neka nas Mala Terezija nauči kako se u malenosti pred Bogom i ljudima postaje velik!
           
            Srdačno Vas pozdravljam!
                                                                                              Vaš p. Stjepan Fridl


datum 27.9.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.
Trenutno u programu: 03:30 Čitamo knjigu (R) - o. Vjenceslav Mihetec: „Hrabro naprijed dobri i dragi ljudi“
Sljedeće u programu: 04:00 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora