Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
U Vatikanu predstavljena Nedjelja Božje riječi

U Vatikanu predstavljena Nedjelja Božje riječi

Apostolskim pismom Aperuit illis papa Franjo u rujnu prošle godine uspostavio je Nedjelju Božje riječi.

Inicijativu je 17. siječnja na tiskovnoj konferenciji u Vatikanu predstavio predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije nadbskup Rino Fisichella, istaknuvši kako je svrha ovog pothvata oživjeti odgovornost što je vjernici snose prema Svetom pismu, upoznavajući ga i prenoseći trajnim djelovanjem kako bi omogućili približiti svijetu smisao crkvenog života u različitim sredinama i uvjetima u kojima djeluju.

Nadbiskup Fisichella osvrnuo se također na duboko ekumensko značenje te nedjelje. Papa je naime odredio da se ona obilježava na treću liturgijsku nedjelju kroz godinu, koja pada blizu obilježavanja Dana kršćansko-židovskog dijaloga i Molitvene osmine za jedinstvo kršćana. Nije dakle slučajno izabrano upravo to vrijeme, već se time želi poduzeti još jedan korak u ekumenskom dijalogu, postavljajući u središte kršćanskih obveza Božju riječ, koju moraju nastojati ostvarivati svakog dana.

Nadbiskup Fisichella predstavio je i logo, koji prikazuje put učenika u Emaus. Izradila ga je redovnica iz Egipta koja je život provela u Jeruzalemu. Osvrnuo se i na liturgijsko slavlje, primjetivši kako će se s vremenom nadopuniti raznim iskustvima, u što će biti uključeni laici, priređujući liturgijska čitanja.

Središte obilježavanja ovogodišnje Nedjelje Riječi Božje bit će svečana misa, koju će 26. siječnja u bazilici Sv. Petra u 10 sati predvoditi papa Franjo. Na kraju će vjernicima biti podijeljeno četrdeset Biblija, počevši od biskupa do stranaca, od svećenika do kateheta, od redovnika do policajaca i vojnika, od veleposlanika do sveučilišnih profesora i učitelja, od siromaha do novinara, od policajaca do zatvorenika, raznim obiteljima i sportašima te pripadnicima drugih kršćanskih zajednica.


datum 17.1.2020.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Svim prijateljima Radio Marije veljača je posebno drag mjesec, a ove 2020-e slavimo dvadeset i treću godišnjicu djelovanja našega Radija u Hrvatskoj.
Trenutno u programu: 17:45 Glazba
Sljedeće u programu: 18:15 Molitva - Večernja

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora