Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Program proslave Velike Gospe na Trsatu

Program proslave Velike Gospe na Trsatu

Pojedinosti proslave predstavljeni na konferenciji za novinare u franjevačkom samostanu trsatskog svetišta.

 U srijedu 8. kolovoza u franjevačkom samostanu trsatskog svetišta održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen program proslave Velike Gospe – svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije.
Uz gvardijana franjevačkog samostana i čuvara trsatskog svetišta fra Bernarda Barbarića, na konferenciji su sudjelovali savjetnik za protokol Grada Rijeke Darko Kralj te predstavnici: PU PG, javnoga gradskog prijevoza Autotroleja, Komunalnog redarstva Grada Rijeke i Rijeka prometa d.o.o.
Gvardijan je zahvalio predstavnicima sredstava društvenog priopćavanja na dosadašnjoj suradnji te najavio kako je ovogodišnja proslava u znaku 15. obljetnice pohoda sv. Ivana Pavla II. Trsatu i 40. obljetnice hodočašća Majke Terezije u to hrvatsko svetište. Tim povodom kazao je kako će u rujnu u trsatskom svetištu biti postavljen kip ove svetice.
Govoreći o proslavi svetkovine Velike Gospe, najavio je kako će svečano euharistijsko slavlje 15. kolovoza u svetištu Majke Božje Trsatske u 18.30 sati predvoditi riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić. Misi će prethoditi procesija s čudotvornom slikom Majke Milosti. 
Hodočasničku misu u 10 sati predslavit će provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljan, dok će isti dan mise biti slavljene u: 6, 7, 8, 9 i 11:30 sati. 
Duhovnu pripravu od 12. do 14. kolovoza predvodi fra Josip Grubišić. Marijanske pobožnosti na rasporedu su u 17.45, a mise će biti slavljene u 18.30 sati.

Na konferenciji je upućen poziv hodočasnicima da koriste javni gradski prijevoz, linije 2 i 8 koje voze do trsatskog svetišta, a koje će na blagdan Velike Gospe biti pojačane dodatnim autobusima koji će prometovati prema Trsatu. Osim toga, toga dana javni gradski prijevoz na tim linijama bit će besplatan, a trsatskim ulicama na snazi će biti poseban režim regulacije prometa u vremenu od 6 do 22 sata. 
Gvardijan Barbarić dodao je kako će na blagdan Velike Gospe svećenici ispovijedati od 5.30 do 12.30 te od 16 do večernjih sati.

Blagdan Uznesenja BDM na nebo svečano će se proslaviti i u drugim marijanskim crkvama i svetištima Riječke nadbiskupije. Župni blagdan proslavlja istoimena najstarija župna crkva u Rijeci. U Veloj crikvi/Assunti u nedjelju 12. kolovoza misno slavlje u 19 sati predvodi fra Ivan Dominik Iličić, a nakon mise u 20 sati bit će održan duhovni koncert ženskog zbora Schole Cantorum Rijeka. U utorak 14. kolovoza središnje slavlje župnog blagdana je u 19 sati nakon kojega je procesija ulicama grada s Gospinim kipom i svijećama. Predvoditelj je don Tomislav Končurat.
Istoga dana misa bdjenja bit će i u gradu Crikvenici koji slavi Dan Grada i svoju nebesku zaštitnicu. Misa će se slaviti će u 20 sati. Nakon mise u 21 sat krenut će procesija sa slikom Majke Božje i svijećama od župne crkve do glavnog gradskog trga te natrag u crkvu. 
Raspored svih misnih slavlja u trsatskom svetištu te župama Uznesenja BDM u Rijeci i Crikvenici može se pročitati na službenoj mrežnoj stranici Riječke nadbiskupije.

datum 9.8.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isusa, koji je na križu pobijedio smrtonosni VIRUS - grijeh, zaufano molimo da nas izliječi epidemije koja vlada svijetom.
Trenutno u programu: 12:25 Glazba
Sljedeće u programu: 13:00 Muka po Marku

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora