Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ na audijenciji kod pape Franje

Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ na audijenciji kod pape Franje

U sklopu programa studijskoga putovanja susreli su se sa Svetim Ocem Franjom na općoj audijenciji u srijedu 10. travnja.

Polaznici XXI. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ od 8. do 12. travnja 2019. borave na studijskome putovanju Talijanskoj Republici i Svetoj Stolici, predvođeni zapovjednikom HVU-a generalom-bojnikom Matom Pađenom i načelnikom Ratne škole brigadirom Damirom Stručićem. S njima su i vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, kapelan na HVU o. Zoran Vujčić, DI i kapelan PU splitsko-dalmatinske don Marko Trogrlić. U sklopu programa studijskoga putovanja susreli su se sa Svetim Ocem Franjom na općoj audijenciji u srijedu 10. travnja.

Pozdravljajući okupljene hodočasnike na Trgu sv. Petra papa Franjo je uputio riječ pozdrava i hrvatskim hodočasnicima: “Srdačno pozdravljam hrvatske hodočasnike, a na osobit način delegaciju Hrvatskoga vojnog učilišta, u pratnji biskupa vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana. Neka Božji blagoslov bude uvijek nad vama i vašim obiteljima, kako biste u povjerenom vam poslanju mogli djelovati za opće dobro ljudskoga društva. Također pozdravljam Šibensko pjevačko društvo 'Kolo', prigodom sto dvadesete obljetnice osnutka. Od srca sve blagoslivljam! Hvaljen Isus i Marija!”

Poslije opće audijencije, sudionici studijskog putovanja susreli su se sa Svetim Ocem, a predstavio ih je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan. Svetome Ocu predali su na dar zbirku knjiga o umjetničkoj baštini Zadarske nadbiskupije. Biskup Bogdan je papi obrazložio značenje ovog dara. Radi se, naime, o nakladničkome nizu koji iscrpno prikazuje sakralnu baštinu s tog područja iz širokog vremenskog razdoblja. Svetome Ocu također su darovali ikonu Blažene Djevice Marije Majke Crkve, rad akademskog kipara u ikonografiji brata Zdenka Vidovića, SJ. Napravljena je zajednička fotografija s papom Franjom. Na kraju je Sveti Otac svima udijelio apostolski blagoslov i zamolio ih da mole za njega.

Nakon audijencije biskup Jure Bogdan proveo je sudionike studijskog putovanja kroz baziliku sv. Petra gdje su pohodili i oltar s relikvijama sv. Ivana Pavla II. Obišli su kriptu bazilike i grob sv. Petra. Polaznici XXI. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ ovih su dana također posjetili Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima. Tamo ih je primio rektor Zavoda vlč. Bože Radoš koji im je govorio o povijesnoj važnosti te institucije. Slavili su i misu u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima.


datum 12.4.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.
Trenutno u programu: 09:00 Cenakul svećeničkog marijanskog pokreta - prijenos iz župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu
Sljedeće u programu: 11:00 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora