Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Misa za žrtve Bleiburga u Kanadi

Misa za žrtve Bleiburga u Kanadi

Svećenici hrvatskih župa u okolici Toronta okupili su se na šestu vazmenu nedjelju, 17. svibnja, u crkvi Presvetog Trojstva u Oakwillu na zajedničko slavlje na kojem se molilo i za žrtve Bleiburga i križnih putova.

Kako su već više od dva mjeseca sve crkve u biskupijama Toronto i Hamilton zatvorene za vjernike zbog pandemije izazvane koronavirusom, župnici redovito dnevno i nedjeljom slave mise te ih svi župljani mogu pratiti preko društvenih mreža. Hrvatske župe su na maloj udaljenosti jedna od druge te su se svećenici zajedno s redovnicama dogovorili ovu nedjelju slaviti zajedno misu. Također potaknuti i 75. obljetnicom nevino stradalih žrtava Bleiburga i križnih puteva u svibnju 1945. godine. Misno slavlje predvodio je župni suradnik u župi Presvetog Trojstva u Oakwillu i delegat hrvatske inozemne pastve za Kanadu don Ivan Vukšić, a propovijedao je župnik u župi Kraljice Mira u Norvalu fra Marko Puljić.

Kad se gleda kroz povijest Crkve možemo prepoznati djelovanje Duha Svetoga, koji je vjernicima pomogao izdržati najrazličitije nevolje i poteškoće u životu. Tako je bilo i u povijesti našega hrvatskog naroda i života Kristove Crkve u našem hrvatskom narodu, primijetio je fra Marko.Dok danas u ovoj misi preporučamo Božjem milosrđu duše naše pokojne braće i sestara, žrtava ratnih i poratnih stradanja, mi hrvatski svećenici, skupa s redovnicama, koji vam služimo u ovom dijelu Ontarija u Kanadi, molimo Gospodina da naši mladi i djeca u našim župama i obiteljima prepoznaju u nama i u svima vama djelovanje Duha Svetoga, blizinu Božju. Mi vjerujemo i znamo: Duh Sveti nas oslobađa od straha i pomaže nam pronaći pravi smisao svoga života, bez obzira pred kakve poteškoće nas život dovede. Znademo i vjerujemo da smo potrebni jedni drugima i da jednim drugima trebamo i možemo pomoći na putu vjere i traženja smisla svoga života. Neka nas Gospodin u tome pomogne i blagoslovi, zaključio je fra Marko.

(www.ika.hr)

datum 18.5.2020.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.
Trenutno u programu: 16:30 Vijesti, obavijesti i najava programa
Sljedeće u programu: 16:40 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora