Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu u Rijeci

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu u Rijeci

Zvona s trsatske bazilike pozdravila su 10. srpnja preko 40 hodočasnika 5. zavjetnog hodočašća “Marijanski zavjet za Domovinu”, dugog 1700 km s priključnim rutama od 600 km.

Hodočasnici iz dva smjera, Veprinac-Trsat te Hreljin-Trsat, spojili su se u centru grada s glavnom rutom kod dominikanske crkve sv. Jeronima od kuda su Trsatskim stubama došli do svetišta Majke Božje Trsatske. Prema riječima Riječanke Marije Mioč, koja je od 15. lipnja do 22. lipnja hodala od Slavonskog Broda do Bjelovara, te sada od Veprinca do Trsata, u Istri su se spojile 2 rute. “ Prije dva dana u Lanišću su se spojile ‘talijanska’ ruta koja je krenula od Trsta do Lanišća i ruta koja je krenula iz Pule do Lanišća. Te dvije rute spojile su se u Lanišću i zajedno uputili do Trsata. U centru Rijeke su nam se priključili hodočasnici rute koja je stigla s Hreljina. Na taj način spojile su se dvije priključne s glavnom rutom.” Hodočasnici rute koja je iz Mrkoplja došla i zaustavila se 9. srpnja u župama Hreljin i Zlobin gdje su prespavali, u srijedu 10. srpnja nakon mise u 7 sati uputili su se prema Rijeci.

Sudionici Marijanskog zavjeta za Domovinu sudjelovali su navečer na misi koju je u trsatskoj bazilici predslavio fra Matija Koren, a dan kasnije nakon mise krenuli prema Driveniku i Novom Vinodolskom. U poticajnoj propovijedi osvrčući se na pročitani svetopisamski tekst o dvanaestorici apostole koje Isus poziva i naziva ih imenom, fra Matija je kazao da je apostolska služba jedinstvena. Njihova odgovornost za Crkvu je neponovljiva i kroz cijelu povijest Isus je taj poziv ponavljao i razotkrivao u djelima ljubavi. Krist želi da tu službu nikada ne prestanemo činiti i zato je određivao službu pastira kroz cijelu povijest. S druge strane, svi su pozvani poslušati Isusov poziv i biti graditelji kraljevstva nebeskog, kazao je fra Matija Koren.

web-mzd2Hodočašće organizira Bratovština “Marijanski zavjet za Domovinu”. Počelo je 8. lipnja misnim slavljem u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, a završit će 21. kolovoza 2019. godine u Dubrovniku. Organizatori poručuju i pozivaju zainteresirane da im se priključe na nekoj od ruta, a sve potrebne informacije možete pronaći na njihovoj facebook stranici ili službenoj mrežnoj stranici: www.marijanskizavjet.hr

Organizatori poručuju kako se njihove aktivnosti ne ograničavaju samo na ovo hodočašće, nego kroz godinu četvrtkom organiziraju molitvu krunice za Domovinu. Molitva se organizira u više hrvatskih gradova, među njima i Rijeci i u njoj sudjeluju svi gradovi u isto vrijeme.


datum 11.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.
Trenutno u programu: 09:00 Cenakul svećeničkog marijanskog pokreta - prijenos iz župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu
Sljedeće u programu: 11:00 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora