Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
„Svrni na nas pogled mili, rod hrvatski ti zakrili“

„Svrni na nas pogled mili, rod hrvatski ti zakrili“

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći u Gospinu svetištu i župi u Slavonskom Brodu.

Više od pet tisuća hodočasnika sudjelovalo je na šest misnih slavlja, a središnje hodočasničko slavlje predvodio je dr. Davor Vuković, profesor na đakovačkom KBF-u i sveučilišni kapelan u Osijeku. U prigodnoj homiliji dr. Vuković je posvjestio kako smo posebno na Dan hrvatske neovisnosti dužni Gospodinu zahvaljivati za dar domovine, a braniteljima za žrtvu i obol koji su dali za domovinu.

Posvjestivši kako u ovim godinama slobode doživljavamo brojna razočarenja, tugu, apatiju, rezignaciju, nezadovoljstvo zbog trome i spore birokracije i birokratskog aparata, da nam ljudi odlaze iz domovine, da nam domovina zaostaje za ostalim zemljama Europe…, poručio je da se ne smijemo predati malodušnosti i apatiji, nego, počevši od sebe, vidjeti što možemo učiniti. Ustvrdio je da samo vršenjem Božjih zapovijedi i čuvanjem i vršenjem Božje riječi, obraćenjem, mijenjanjem mentaliteta, možemo imati sreću i blagostanje.

„Dok mi, od onih najviših do najnižih ne budemo mijenjali svoj mentalitet neće biti boljitka. Svi smo suodgovorni i odgovorni za rast naše domovine, svatko u svom društvenom položaju i statusu, i to počevši od sebe, a ne od drugih. Tamo gdje jesi možeš živjeti po Božjim zapovijedima, možeš mijenjati ovaj svijet. I to po načelu da činiš drugome ono što želiš da on čini tebi i ne činiš drugome ono što ne želiš da on čini tebi. Iako nam se čini da su to mali koraci, posvjestimo si da se život sastoji od malih stvari, malih koraka. Tu logiku može živjeti svatko od nas, i tako djelima mijenjati sebe, obitelj, društvo u ovome svijetu. Gradimo svoju domovinu polazeći od sebe. Nastojmo mi dobrotom, vršenjem Božjih zapovijedi dati obol da bude bolje, jer malo će vrijediti dar neovisnosti ako nešto od sebe ne počnemo činiti“, poručio je na kraju dr. Vuković. Pozvao je vjernike da mole Gospodina i Blaženu Djevicu Mariju za boljitak naše domovine, da mole za one koji su na vlasti i obnašaju odgovorne službe da ih vrše za opće dobro, za interese domovine pa i po cijenu žrtve.

Slavlje je pjevanjem animirao velik župni zbor predvođen s. Cecilijom Kolarić. Među mnogobrojnim vjernicima sa svojim župnicima na toj su misi bili hodočasnici iz Vrbovca, Koprivnice, Komletinaca, Otoka, požeškog kraja te ostalih mjesta u Hrvatskoj, od kojih mnogi prvi puta u svetištu.

Na kraju mise slijedio je hodočasnički ophod oko župne crkve.

Na večernjoj misi sa svojim su župnikom hodočastili vjernici iz Sikirevaca, čije je mješoviti zbor pjevanjem uveličao slavlje. Prije svih misa molila se krunica s litanijama Gospi Brze Pomoći, a brojni su vjernici u tišini svetišta pristupili sakramentu pomirenja. Kroz dan je u svetištu bilo kao misnika, ispovjednika i hodočasnika veći broj svećenika iz šest biskupija.

 


datum 9.10.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Gospodine, molimo te za mir među narodima, a napose u vlastitom srcu; učini nas oruđem svoga mira.
Trenutno u programu: 07:40 Glazba
Sljedeće u programu: 07:45 Upoznajmo Bibliju

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora