Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
„72 sata bez kompromisa

„72 sata bez kompromisa"

Svečanim misnim slavljem na splitskom Kampusu počeo volonterski projekt „72 sata bez kompromisa".

U četvrtak 17. listopada u velikoj dvorani studentskog centra na Kampusu misnim slavljem koje je predvodio povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Prović uz koncelebraciju don Borisa Jozića i o. Hrvoja Mravka započeo je veliki volonterski projekt „72 sata bez  kompromisa” u organizaciji Studentskog katoličkog centra, SKAC Split.
Volonterski je to projekt međunarodnog predznaka koji se provodi u devet europskih zemalja te animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Ove godine projekt je aktivan u 11 hrvatskih gradova među kojima je i tradicionalno grad Split.

Na početku svečanoga misnog slavlja dr. don Mihael Prović naglasio je pojam volonterstva i konkretnoga djelovanja na jednoj ovakvoj akciji. „Lijepo je da naše mlade generacije imaju neke nove poglede na svijet. Predivno je da ste puni ideala te da svoj život želite usmjeriti ne samo egocentrično sebi, nego i na svoje bližnje i potrebite“, istaknuo je don Mihael.

U propovijedi istaknuo je da je upravo projekt „72 sata bez kompromisa“ jedan odgovor na Božji poziv, te ističe da moramo biti svjesni Božjeg nauma u svakome od nas. „Tijekom cijelog života čovjek pokušava naći sebe. Moramo priznati da možda nekad naša slika o sebi dolazi do nepodudaranja s Božjom slikom o nama, jer On ima neki drukčiji plan. Bog nam zato odluči s vremenom pokazati nekakve drugačije, reklo bi se ljepše puteve za nas osobno. I jednog dana, ako svi mi to uspijemo prepoznati, te uz to biti sretni i zadovoljni s tim svojim životom, pozivom ili načinom života, koji će uistinu početi biti bez kompromisan“, rekao je u propovijedi don Mihael.

Smatra da su ova tri dana poput jedne duhovne obnove, jer nas ovaj događaj obogaćuje, i tjelesno i duhovno te od nas bez kompromisno traži da pomažemo jedni drugima danas, ali i svaki drugi dan.

„Volio bih da vaš volonterski rad ne završi samo s ovom volonterskom aktivnošću, nego da se možda i nakon ovih projekata uključite u udruge ili neke zajednice koje godinama već djeluju u našem gradu i našoj nadbiskupiji. Također i one pomažu najpotrebitijima u njihovim nevoljama“, zaključio je dr. Prović.

Prisutnima se na kraju mise obratila jedna od voditeljica SKAC-ovog volonterskog projekta „72 sata bez kompromisa“ Doris Nazor. Svima je poželjela dobrodošlicu uz puno lijepih volonterskih iskustava. „Ovom akcijom zaista ćete mnogo dobiti i želim vam da otvorite svoja srca za sve izazove koji vas čekaju. Želim vam uime organizacijskog odbora splitskog SKAC-a dobar provod. Poručujem vam da budite strpljivi, veseli, radosni jer vi ste svi mladi i imate tu snagu koja nam je svima potrebna“, zaključila je Nazor.

U 11 hrvatskih gradova koji sudjeluju u projektu „72 sata bez kompromisa“ provodit će se razne volonterske akcije koje će trajati do nedjelje. Veliki volonterski projekt koji u Splitu okuplja više od 600 volontera završit će u nedjelju u 12 sati u velikoj dvorani studentskog centra na Kampusu misnim slavljem za sve volontere i one koji su sudjelovali u projektu „72 sata bez kompromisa“.

 


datum 18.10.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U lipnju slavimo dva draga nam blagdana, dva srca: Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino.
Trenutno u programu: 04:00 Glazba
Sljedeće u programu: 04:30 Znanjem do spoznaja (R) - tema: Povijest štovanja Marije Pomoćnice kršćana – gradnja i ukrašavanje crkve Marije Pomoćnice na Knežiji - dr. sc. Agneza Szabo

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Kako čitati Sveto pismo

Nikada ne smijemo vjerovati da smo mi prvi koji čitamo Sveto pismo.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora