Vi ste obitelj u kojoj je glavni lijek ljubav

Vi ste obitelj u kojoj je glavni lijek ljubav

U životu i radu bolnice moguće je zaboraviti najvažniji lijek koji samo obitelj može dati, a to je nježnost.

Dragi papa Franjo, hvala što nam pružaš nadu i hrabrost za budućnost. Volimo Te! – tim je riječima skupina djece i mladih, bolesnika koji se liječe u rimskoj dječjoj bolnici Bambin Gesù, zahvalili Papi zbog toga što ih je primio u maloj dvorani Dvorane Pavla VI. Ti mališani i mladi, u dobi od 5 do 18 godina, koje su dopratili njihovi roditelji i liječnici koji se brinu za njih, protagonisti su televizijske serije Talijanske radiotelevizije naslovljene „Djeca iz Bambin Gesù“.

Zahvalivši im prije svega za fotografije i knjigu s posvetom, papa Franjo je mališanima rekao da je svatko od njih priča za sebe. Ali, tu su i njihovi roditelji, obitelji, liječnici i bolničari… svi su oni – prema Papinim riječima – priča za sebe. Prisjetivši se potom prošloga susreta s njima, Sveti je Otac istaknuo da je već tada primijetio kako su liječnici znali ime svakoga od bolesnih mališana, njihovu bolest i sve što se događa u njihovu životu. Tada sam osjetio da je ta bolnica više od bolnice, ona je prava obitelj – rekao je papa Franjo.

Bolnica često može izazvati strah kod djece; stoga valja ići dalje od lijekova, jer – kako je rekao Sveti Otac – liječenje je ponajviše u nježnosti, u ljubavi koju zdravstveni djelatnici trebaju prenijeti tim malim pacijentima. U životu i radu bolnice moguće je zaboraviti najvažniji lijek koji samo obitelj može dati, a to je nježnost. Riječ je o vrlo skupom lijeku, jer se valja snažno zauzeti, uložiti cijelo srce, svu ljubav. A kod vas uočavam nježnost liječnika, bolničara, ravnateljice bolnice, sviju – istaknuo je Papa te dodao da se bolnica Bambin Gesù u posljednje vrijeme razvila, i postala obitelj. Bolesno dijete tamo može pronaći obitelj. Obitelj i zajednica, dvije su riječi koje ste i vi rekli i ponovili, i na tomu vam zahvaljujem, jer je ta bolnica svjedočanstvo čovječnosti – kazao je Papa.

Na susretu je bila i predsjednica bolnice Mariella Enoc, koja je Svetomu Ocu predstavila novi projekt bolnice koji će biti ostvaren u Siriji, za formaciju onih koji će biti uz djecu koja moraju nadvladati traume strašnoga rata. U Siriji valja spasiti jedan cijeli naraštaj koji bi mogao biti izgubljen, jer bi ti mladi mogli postati nasilni – kazala je predsjednica te dodala da, međutim, zajedno s nazočnom djecom želi reći Papi da računa s njima svaki put kad dobije neku dobru ideju. Ne želimo biti samo rimska, Papina bolnica… Želimo biti bolnica koja znade ozdravljati, liječiti, voljeti, uvjerena da sve ono što je primila, da na to imaju pravo i brojna druga djeca u svijetu – istaknula je Mariella Enoc.


datum 12.4.2017.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isus je vršio volju Božju; hodao je zemljom čineći dobro. Doživio je strašnu sudbinu.
Trenutno u programu: 22:50 Glazba
Sljedeće u programu: 23:00 Molitva - Povečerje

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hvalospjev uskrsnoj svijeći

Uskrsna svijeća tradicionalno je bijele ili žute boje, s grčkim slovima alfa i omega koja označuju da je Isus početak i kraj te s križem na kojem je označeno pet Isusovih rana.

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora