Vaše poslanje obuhvaća stalno čuvanje

Vaše poslanje obuhvaća stalno čuvanje

Tradicionalni susret pape Franje i vodstva i osoblja Inspektorata javne sigurnosti u Vatikanu.

Pozorna je i diskretna vaša nazočnost koja podupire rimskoga biskupa u njegovoj pastoralnoj službi – tim se riječima, u prigodi već tradicionalnoga susreta, papa Franjo obratio vodstvu i osoblju Inspektorata javne sigurnosti u Vatikanu, te istaknuo kako u brojnim i različitim prilikama može računati s njihovom dragocjenom suradnjom.

Pozorna nazočnost

Zahvalan sam vam za vašu pozornu nazočnost i pomoć koju pružate tijekom slavlja liturgijskih obreda i brojnih zbivanja u bazilici svetoga Petra i čitavom Gradu Vatikanu – kazao im je Sveti Otac te dodao – Papa i njegovi suradnici, osim toga, znaju da mogu računati s vašom suradnjom tijekom pastoralnih pohoda župama, te građanskim i crkvenim institucijama u Rimu, kao i u prigodi pastoralnih pohoda po Italiji.

Diskretni nadzor

Još jedna zasluga članova inspektorata jest jamčenje diskretnoga i djelotvornoga nadzora nad tisućama hodočasnika koji svakoga dana posjećuju grob apostola Petra, živeći tako to snažno iskustvo vjere u velikom miru – napomenuo je Papa. Služba je to koja se svakoga dana „hrani“ građanskim i ljudskim idealima, koji su vlastiti članovima talijanske policije.

Prinos poslanju Crkve

Međutim, posebne prilike u kojima radite omogućuju vam da ojačate svoju profesionalnu odanost, crpeći snagu iz vječne evanđeoske istine. Svjedočeći tako u svojem radu ljudske i duhovne vrijednosti kršćanstva, možete također dati prinos poslanju Crkve – primijetio je papa Franjo.

Red i dijalog

Sveti je Otac također istaknuo da Vatikan nije meta samo kršćana iz raznih krajeva svijeta, nego i predstavnikâ drugih religija, državnih dužnosnikâ te crkvenih i građanskih uglednih ličnosti koji dolaze u Rim kako bi se susreli s papom, a koji, zahvaljujući i radu inspektorata, udišu ugođaj mira i dijaloga. Zahvaljujući i vašem radu, ti se susreti u svrhu dijaloga, kao i posjet svjedočanstvima kulture i vjere, koji se čuvaju u Gradu Vatikanu, mogu ostvariti u miru i redu – napomenuo je Papa.

Današnja je audijencija bila prigoda i za uzajamno čestitanje Uskrsa. Papa je sve nazočne, kao i njihove obitelji, povjerio Marijinoj zaštiti. Neka vas ona podupire i primi vaše nakane predstavljajući ih svojemu Sinu; neka bude potpora vašim obiteljima. A obitelj je za vas toliko važna! – istaknuo je papa Franjo.

Čuvari Pape i ljudi

Na kraju susreta Sveti je Otac svima nazočnima darovao sliku svetoga Josipa. Vaše poslanje obuhvaća stalno čuvanje, a ja ne znam kako bih vam zahvalio za posao koji obavljate – kazao je. Ono što mi uvijek padne na pamet jest sljedeće: ti se ljudi žrtvuju kako bi „čuvali“ Papu, kako bi čuvali ljude, da se ne pojavi neki bezumnik koji bi mogao nešto učiniti, neko krvoproliće, i uništiti mnoge obitelji. Ta riječ „čuvati“, mnogo se puta pojavila.

Tako sam mislio na Isusova čuvara – dodao je Sveti Otac. Zbog toga bih vam za ovaj Uskrs htio darovati sliku svetoga Josipa, Isusova čuvara, da ju ponesete sa sobom i vidite gdje ćete ju staviti. To je moj dar od srca – rekao je papa Franjo.


datum 26.3.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Uz mjesec travanj piše Vam p. Stjepan Fridl, glavni urednik.
Trenutno u programu: 12:10 Glazba
Sljedeće u programu: 13:00 Čitamo knjigu - Tim Gray / Jeff Cavins: Hoditi s Bogom – Putovanje kroz Bibliju

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bože, pomozi mi da budem plodna zemlja i na kraju donesem rod!

Zahvali Gospodinu što te Njegova riječ vodi prema plodovima u tvome životu.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora