Svijet je svakim danom sve okrutniji prema isključenima

Svijet je svakim danom sve okrutniji prema isključenima

Video poruka pape Franje povodom pripreme za predstojeći Svjetski dan migranata i izbjeglica.

Istinski je razvoj uključiv, plodan i usmjeren prema budućnosti, dok svijet danas svakim danom sve više pripada eliti i sve je okrutniji prema isključenima – rekao je papa Franjo u video poruci povodom pripreme za predstojeći Svjetski dan migranata i izbjeglica koji će se održati 29. rujna, na temu: „Ne radi se samo o migrantima“. Odjel za migrante i izbjeglice Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, za srpanj predlaže podtemu: „Radi se o tome da nikoga ne isključujemo“.

Komunikacijska kampanja Odjela za migrante i izbjeglice svaki mjesec nudi razmišljanja, dubinsku analizu i materijale za promicanje pastoralnih aktivnosti na temu Svjetskog dana migranata i izbjeglica, suočavajući se s raznim temama pomoću različitih tekstova i slika. Prve tri obrađene podteme bile su: „To su i naši strahovi“; „Radi se o ljubavi“ i „Radi se o našoj humanosti“.

Nažalost zemlje u razvoju nastavljaju iscrpljivati svoje najbolje prirodne i ljudske izvore u korist nekoliko povlaštenih tržišta – rekao je Papa i istaknuo – Osim toga, dok ratovi pogađaju samo neke dijelove svijeta, proizvodnja i prodaja oružja odvija se u drugim zemljama koje se potom ne žele brinuti o izbjeglicama; ne žele i ne prihvaćaju izbjeglice koje takvi sukobi stvaraju.

Često se govori o miru, no oružje se prodaje. Možemo li govoriti o licemjerju na tom području? Posljedice uvijek trpe mali, siromašni i najugroženiji koje se spriječava da sjednu za stol i kojima se ostavljaju samo mrvice od gozbe. Isključivi razvoj čini bogate bogatijima i siromašne siromašnijima, a istinski razvoj u svijetu promiče integralni rast muškaraca i žena, brinući se za buduće generacije – zaključio je Sveti Otac u video poruci.


datum 3.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 07:30 Molitva - Jutarnja
Sljedeće u programu: 07:45 Upoznajmo Bibliju

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora