Sveti Otac upalio prvu adventsku svijeću i molio za 'mir u ljubljenoj Siriji'

Sveti Otac upalio prvu adventsku svijeću i molio za 'mir u ljubljenoj Siriji'

Nakon molitve Anđeo Gospodnji Papa je molio za ostanak kršćana u Siriji i na Bliskom Istoku.

Došašće je vrijeme nade. U ovom trenutku želim biti pronositeljem nade mira za djecu iz Sirije, izmučene ratom koji traje već osam godina, rekao je nakon Angelusa Papa.

Sveti Otac se pridružio molitvenoj kampanji 'Svijeće za mir u Siriji' koju je pokrenula papinska zaklada 'Pomoć Crkvi u potrebi'.

Nakon što je zapalio svijeću, Papa je rekao kako to čini u zajedništvu s mnogobrojnom sirijskom djecom i mnogim vjernicima diljem svijeta koji danas pale svoje svijeće.

- Neka ovaj plamen nade i mnogi plamenovi nade rasprše tmine rata! Molimo i pomozimo kršćanima da ostanu u Siriji i na Bliskom Istoku kao svjedoci milosrđa, oproštenja i pomirenja. Neka plamen nade dopre također do svih onih koji u ovim danima trpe sukobe i napetosti u različitim dijelovima svijeta, onima blizu i onima daleko. Neka im molitva Crkve pomogne da osjete blizinu vjernog Boga i neka dotakne savjest svakog čovjeka da se iskreno i predano zauzima za mir. I neka Bog, Gospodin naš, oprosti onima koji ratuju, onima koji proizvode oružja da unište sebe i neka obrati njihova srca. Molimo za mir u ljubljenoj Siriji - poručio je papa Franjo.

U kampanju 'Svijeće za mir u Siriji', koja je započela na prvu nedjelju došašća, uključilo se više od 50 tisuća djece različitih religija. Dolaze iz mnogih sirijskih gradova snažno pogođenih ratom. To su Alepp, Damask, Homs, Marmarita, Hassaké, Tartus i Latakia. Djeca su molila i izrađivala crteže. Kroz križeve, golubove i poruke nade, mali Sirijci, koji predstavljaju prvu žrtvu sukoba koji još uvijek pustoši zemljom, uputili su svijetu svoju molbu za mir.

datum 3.12.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
«Imam jednu dušu što me mnogo voli i koja me stalno brižnom mišlju prati. Imam jednu dušu što se za me moli, to je moja mati...».
Trenutno u programu: 02:40 Glazba
Sljedeće u programu: 03:30 Prigodna emisija (R) - tema: Biskup Josip Julije Marija Carević; gost: Mirko Ivanjek, prof. - Anđelko Bošnjak

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bože, pomozi mi da budem plodna zemlja i na kraju donesem rod!

Zahvali Gospodinu što te Njegova riječ vodi prema plodovima u tvome životu.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora