Poruka pape Franje sudionicima konferencije o ekologiji

Poruka pape Franje sudionicima konferencije o ekologiji

"Čak je i kratkotrajni život najneznatnijih bića predmet Božje ljubav"...

Čak je i kratkotrajni život najneznatnijih bića predmet Božje ljubavi – istaknuo je papa Franjo u svojoj poruci sudionicima dvodnevne konferencije o ekologiji na temu „Korjenito ekološko obraćenje nakon Laudato Si'. Otkrivanje nutarnje vrijednosti svih bića“, koja se ovih dana održava na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, a na kojoj sudjeluju brojni stručnjaci iz raznih dijelova svijeta da bi promišljali o implikacijama Papine enciklike „Laudato Si'“ kako za Crkvu tako i za društvo u cjelini.

Sveti je Otac u poruci potaknuo sudionike konferencije da promiču dublju zahvalnost na daru našeg zajedničkog doma. Papa ih je također zamolio da svijetu priopće predivnu istinu da je svako stvorenje predmet Očeve nježnosti, koji stvorenju daje njegovo mjesto u svijetu. Podsjetio je kako je i prolazni život najneznatnijih stvorenja predmet Božje ljubavi, te ga Bog u nekoliko sekundi njegova postojanja grli svojom ljubavlju. Papa Franjo je istaknuo da je ta poruka još hitnija u korizmeno vrijeme koje naglašava važnost obraćenja u obnovi kršćanskoga života, a to uključuje odgovorno upravljanje stvorenim.

Sudionicima je poruku uputio i ekumenski carigradski patrijarh Bartolomej, usmjeravajući pažnju na osnažene napore da radi zajedno s papom Franjom kako bi odgovorili na načine na koje bi mogli istaknuti prisne i bitne veze među svim Božjim stvorenjima. Podsjetio je također na njihovu zajedničku poruku za Svjetski dan okoliša 1. rujna 2017. godine, u kojoj su izjavili da „naša dužnost da odgovorno upotrebljavamo dobra zemlje uključuje priznavanje i poštivanje svake osobe i svih živih bića“.

Patrijarh je potvrdio da se ne može odvojiti način odnošenja prema prirodnom okolišu od načina kako se odnosimo prema braći i sestrama, ističući grješnu dimenziju zlostavljanja stvorenoga, koja se odražava u načinu kako iskorištavamo ljude. Tragično je što izoliramo različite vidike svoga života kako bismo opravdali svoje protuslovno ponašanje – upozorio je carigradski patrijarh, dodajući da obraćenje uključuje povratak pogledu integriteta na način na koji živimo svoje živote. Ne mogu postojati dva načina ponašanja. Ono što propovijedamo ne može biti odvojeno od onoga što činimo – poručio je na kraju patrijarh Bartolomej.


datum 9.3.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
U duhovnoj pripremi za put kojim ga je Otac slao ljudima, Isus je bio izložen kušnjama koje je uspješno nadvladao.
Trenutno u programu: 13:00 Čitamo knjigu - Victor Sion: Nada grješnika
Sljedeće u programu: 13:30 Obavijesti i najava dnevnog i tjednog programa

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

...SAMO BOG...

Samo Bog može dati vjeru, ali ti možeš dati svoje svjedočanstvo.

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora