Papa posjetio rodno mjesto sv. Pija iz Pietrelcine

Papa posjetio rodno mjesto sv. Pija iz Pietrelcine

Papa Franjo je danas u prigodi stote obljetnice pojavljivanja stigmi (Kristovih rana) na tijelu svetog Pija iz Pietrelcine i 50. obljetnice svečeve smrti posjetio svečevo rodno mjesto, Pietrelcinu i njegov grob u San Giovanni Rotondu.

Pietrelcina - Papa Franjo je danas u prigodi stote obljetnice pojavljivanja stigmi (Kristovih rana) na tijelu svetog Pija iz Pietrelcine i 50. obljetnice svečeve smrti posjetio svečevo rodno mjesto, Pietrelcinu i njegov grob u San Giovanni Rotondu. Osvrćući se na život ovog svjetski poznatog modernog sveca, Papa je istaknuo njegovu ljubav prema siromasima, neprestanu molitvu i strpljivost, slušajući nevolje ljudi koji su kod njega tražili utjehu i Božje milosrđe. Sveti Pio je – prema Papinim riječima – sin majčinske ljubavi Crkve. K njemu se hodočastili i Franjini predšasnici sv. Ivan Ivan Pavao II. i Benedikt XVI.
U Pietrelcini prije dolaska u San Giovani Rotondo, Papa se osvrnuo na dug i plodan dio duhovnog života sv. Pia, pobožnog sina Crkve, koji je iskusio njezino majčinstvo i naučio se prepoznavati u siromasima Gospodinovo tijelo. Osvrćući se na teške trenutke, previranja i đavolske napade u životu sv. Pia, Papa je istaknuo važnost molitve kao odgovor na strašne sablasti. Prepuštajući se Isusu sve to nestaje. Ovaj jednostavan redovnik je zadivio svijet svojim životom, koji je posvetio molitvi i strpljivom slušanju braće na čija je trpljenja postavljao mirisnu pomast Kristove ljubavi, rekao je Papa, navodeći njegovu bezuvjetnu vjernost Crkvi te pozvao nazočne na svjedočanstvo zajedništva, jer – kako je rekao – jedino se zajedništvom može nešto učiniti i izgraditi, dok se svađom gubi vrijeme, razara i pravi štetu. Kad netko misli reći nešto loše o drugima nek' se ugrize za jezik, jer će tako izbjeći svađu. Mjesta i Zemlja koja se svađa se ne razvijaju. Predložio je Nobelovu nagradu za starije osobe, jer su oni neprocjenjiva baština zajednice. Oni posjeduju blagodat i mudrost te svojim pamćenjem daju ljudima važno iskustvo života i potiče na življenje u punini. Osvrnuo se i na sudbinu mladih koji su zbog nezaposlenosti prisiljeni tražiti posao u drugim krajevima. Preporučio je svima da ujedine snage kako bi mladima dali konkretne perspektive za njihovu budućnost.
(IKA)

datum 17.3.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isus je vršio volju Božju; hodao je zemljom čineći dobro. Doživio je strašnu sudbinu.
Trenutno u programu: 13:30 Obavijesti i najava dnevnog i tjednog programa
Sljedeće u programu: 13:45 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hvalospjev uskrsnoj svijeći

Uskrsna svijeća tradicionalno je bijele ili žute boje, s grčkim slovima alfa i omega koja označuju da je Isus početak i kraj te s križem na kojem je označeno pet Isusovih rana.

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora