Papa Franjo predslavio misu za selioce i izbjeglice

Papa Franjo predslavio misu za selioce i izbjeglice

Gospodin obećava odmor i oslobođenje svih ugnjetavanih svijeta, istaknuo je Papa.

Papa Franjo predvodio je misno slavlje za selioce i izbjeglice u bazilici svetog Petra u Vatikanu u prigodom pete godišnjice pohoda Lampedusi. Danas je upozorenje proroka Amosa nevjerojatno pravodobno – kazao je Sveti Otac u prigodnoj propovijedi i nastavio – Koliko li se samo siromašnih gazi u naše dane i uništava! Svi su oni žrtve kulture odbacivanja koju se toliko puta osudilo. Među njima su također selioci i izbjeglice koji nastavljaju kucati na vrata zemalja koje uživaju veće blagostanje – napomenuo je Papa.

Sveti je Otac uputio snažan poziv na osobnu odgovornost svakog pojedinca. Gospodin obećava odmor i oslobođenje svih ugnjetavanih svijeta, ali smo mu potrebni kako bi ostvario svoje obećanje – napomenuo je dodajući da su Gospodinu potrebne naše oči, ruke i naš glas…

Ulazeći u srž problema migracija, papa Franjo je predložio stav koji bismo trebali njegovati suočeni sa svakodnevnim izazovima. Pred izazovima suvremenih migracijskih kretanja, jedini je razumni odgovor onaj solidarnosti i milosrđa – istaknuo je.

Pravedna je politika ona koja je u službi osobe, svake uključene osobe; politika koja nudi rješenja koja mogu zajamčiti sigurnost, poštovanje prava i dostojanstva sviju; politika koja brine o dobru vlastite zemlje, uzimajući pritom u obzir dobro drugih u svijetu koji je sve više međusobno povezan. Mladi gledaju upravo prema tom svijetu – kazao je Papa, a potom  usmjerio pažnju prema svjetskim čelnicima te njihovom odnosu prema ovim izazovima današnjice.

Papa je na kraju  prvo zahvalio spasiteljima, a spašenima je ponovno izrazio svoju solidarnost te ih ohrabrio, pozivajući ih da i dalje budu svjedoci nade i da surađuju na putu integracije, poštujući kulturu i zakone zemalja koje ih primaju.


datum 6.7.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
"Tko s Bogom prijateljuje, sam postaje svet, plemenit, čist, slobodan, ispunjen mirom; živi već komadić neba na zemlji."
Trenutno u programu: 21:02 Znanjem do spoznaja - tema: Socijalno poduzetništvo; gost: don Ivan Filipović - dr. sc. Andreja Švigir
Sljedeće u programu: 22:00 Najava sutrašnjeg programa

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hoću li i ja u raj?

Hoću li i ja u raj? Htio bih, a’ sve se bojim, jer tamo će biti slava i sjaj,a ja na niskom stojim.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora