Nikaragva: Režim progoni Crkvu!

Nikaragva: Režim progoni Crkvu!

Režim predsjednika Daniela Ortege progoni Katoličku Crkvu u Nikaragvi – istaknuo je kardinal Leopoldo Brenes Solorzano.

Predsjednikove optužbe

Crkvu se danas progoni u raznim dijelovima svijeta – rekao je kardinal Brenes Solorzano, predsjednik Nikaragvanske biskupske konferencije i Povjerenstva za nacionalni dijalog – to je dio Crkve koja je uvijek bila progonjena. Tako ni mi nismo izuzeti. Zabilježeno je, naime, najmanje sedam slučajeva oskvrnuća i više napada na biskupe otkako je biskupska konferencija zatražila od predsjednika Ortege da zakaže prijevremene izbore, odnosno da se oni održe u ožujku 2019. , umjesto 2021. godine, kako bi se prekinula društvena i politička kriza.
 

Moglo bi doći do građanskoga rata

S druge je strane američki senator Marco Rubio upozorio iz Washingtona da je realna mogućnost građanskoga rata u Nikaragvi, i optužio je Ortegu da si takvom represijom, i odbijajući zakazati prijevremene izbore, kalja ruke krvlju.
 

Zatvori – mjesta torture

I Nikaragvanska se udruga za ljudska prava (ANPDH) jučer oglasila te, osvrćući se na zastrašivanje majkī prosvjednikā zatočenih u zatvoru El Chipote u Managui, istaknula da pristaše nikaragvanske Vlade nisu osjetljivi na žalost. Taj je zatvor – po mišljenju oporbe – postao mjesto torture.

U međuvremenu, u nekim su se općinama u subotu i nedjelju nastavili prosvjedi, bez žrtava. Međuameričko povjerenstvo za ljudska prava (CIDH) je prijavilo ubojstva, izvansudska pogubljenja, zlostavljanje, mučenje i samovoljna uhićenja koja se izvršavaju većinom nad mladim stanovništvom. Međutim, nikaragvanska Vlada odbija te optužbe. Podsjetimo, prosvjedi protiv predsjednika Ortege i njegove supruge, dopredsjednice Rosarije Murillo, započeli su 18. travnja, zbog neuspjeha reforme društvene sigurnosti, što je potaknulo zahtjev za ostavkom Predsjednika, nakon 11 godina predsjedništva, uz optužbe za zloporabe i korupciju.


datum 24.7.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Evo Djevica će začeti i roditi Sina i nadjenut će mu ime Emanuel – s nama Bog!
Trenutno u programu: 08:15 Čestitamo rođendane
Sljedeće u programu: 08:30 Vijesti, obavijesti i najava programa

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hoću li i ja u raj?

Hoću li i ja u raj? Htio bih, a’ sve se bojim, jer tamo će biti slava i sjaj,a ja na niskom stojim.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora