Budite spremni riskirati!

Budite spremni riskirati!

Papa mladima u svom jutrošnjem govoru za vrijeme pripremnog predsinodalnog sastanka mladih u Rimu.

Odvažite se ići novim stazama, riskirajte – rekao je papa Franjo mladima u svom jutrošnjem govoru za vrijeme pripremnog predsinodalnog sastanka mladih koji se ovih dana održava u Rimu, pozivajući pritom Crkvu da sluša mlade ljude, ne isključujući pritom nikoga. Prečesto govorimo o mladim ljudima, a da ih ne pitamo što misle – kazao je Sveti Otac i dodao da postoje oni koji su skloni „idolizirati“ mladost, kao i oni kojima je draže držati mlade ljude na sigurnoj udaljenosti, umjesto da im dopuste da budu akteri svoje budućnosti.

Papa je naveo svetopisamske primjere u kojima je Bog govorio putem mladih ljudi: Samuela, Davida i Daniela. Prisutnima je rekao da su Crkvi potrebni. Pozvani ste biti predstavnici mladih ljudi svijeta jer je vaš prinos neophodan – napomenuo je papa Franjo. To je zato što je predstojeća Biskupska sinoda poziv Crkvi da ponovno otkrije obnovljeni mlađahni dinamizam.

Sveti je Otac rekao da je on osobno čitao neke od e-mail poruka upitnika koji je tajništvo Biskupske sinode postavilo na Internet i napomenuo je da ga je pogodio poziv mladih koji su od odraslih zatražili da im budu blizu i da im pomognu u donošenju važnih odluka. Jedna je tako djevojka primijetila da mladim ljudima nedostaje referentna točka i da ih nitko ne potiče da aktiviraju resurse koje posjeduju. Ta je ista djevojka istaknula opasnosti s kojima su današnji mladi suočeni i zaključila pozivom: Pomognite našem mladom svijetu koji se sve više raspada! Papa Franjo je poziv djevojke opisao kao iskren i koji zahtijeva pažnju. Crkva mora učiti nove načine prisutnosti i bliskosti – istaknuo je.

Papa je podsjetio mlade ljude da se na ovom putovanju moraju odvažiti ići novim stazama, makar to uključivalo rizike. Moramo riskirati jer ljubav zna riskirati. Bez rizika mlada osoba stari i Crkva također stari. Iz tog razloga trebamo vas mlade ljude, živo kamenje Crkve s mladim licem – rekao je Sveti Otac. Pozvao je mlade ljude da se izraze slobodno i otvoreno. Vi ste akteri i važno je da govorite otvoreno. Jamčim vam da će se vaš prinos uzeti za ozbiljno – zaključio je papa Franjo.


datum 19.3.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isus je vršio volju Božju; hodao je zemljom čineći dobro. Doživio je strašnu sudbinu.
Trenutno u programu: 13:30 Obavijesti i najava dnevnog i tjednog programa
Sljedeće u programu: 13:45 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hvalospjev uskrsnoj svijeći

Uskrsna svijeća tradicionalno je bijele ili žute boje, s grčkim slovima alfa i omega koja označuju da je Isus početak i kraj te s križem na kojem je označeno pet Isusovih rana.

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora