Budite spremni riskirati!

Budite spremni riskirati!

Papa mladima u svom jutrošnjem govoru za vrijeme pripremnog predsinodalnog sastanka mladih u Rimu.

Odvažite se ići novim stazama, riskirajte – rekao je papa Franjo mladima u svom jutrošnjem govoru za vrijeme pripremnog predsinodalnog sastanka mladih koji se ovih dana održava u Rimu, pozivajući pritom Crkvu da sluša mlade ljude, ne isključujući pritom nikoga. Prečesto govorimo o mladim ljudima, a da ih ne pitamo što misle – kazao je Sveti Otac i dodao da postoje oni koji su skloni „idolizirati“ mladost, kao i oni kojima je draže držati mlade ljude na sigurnoj udaljenosti, umjesto da im dopuste da budu akteri svoje budućnosti.

Papa je naveo svetopisamske primjere u kojima je Bog govorio putem mladih ljudi: Samuela, Davida i Daniela. Prisutnima je rekao da su Crkvi potrebni. Pozvani ste biti predstavnici mladih ljudi svijeta jer je vaš prinos neophodan – napomenuo je papa Franjo. To je zato što je predstojeća Biskupska sinoda poziv Crkvi da ponovno otkrije obnovljeni mlađahni dinamizam.

Sveti je Otac rekao da je on osobno čitao neke od e-mail poruka upitnika koji je tajništvo Biskupske sinode postavilo na Internet i napomenuo je da ga je pogodio poziv mladih koji su od odraslih zatražili da im budu blizu i da im pomognu u donošenju važnih odluka. Jedna je tako djevojka primijetila da mladim ljudima nedostaje referentna točka i da ih nitko ne potiče da aktiviraju resurse koje posjeduju. Ta je ista djevojka istaknula opasnosti s kojima su današnji mladi suočeni i zaključila pozivom: Pomognite našem mladom svijetu koji se sve više raspada! Papa Franjo je poziv djevojke opisao kao iskren i koji zahtijeva pažnju. Crkva mora učiti nove načine prisutnosti i bliskosti – istaknuo je.

Papa je podsjetio mlade ljude da se na ovom putovanju moraju odvažiti ići novim stazama, makar to uključivalo rizike. Moramo riskirati jer ljubav zna riskirati. Bez rizika mlada osoba stari i Crkva također stari. Iz tog razloga trebamo vas mlade ljude, živo kamenje Crkve s mladim licem – rekao je Sveti Otac. Pozvao je mlade ljude da se izraze slobodno i otvoreno. Vi ste akteri i važno je da govorite otvoreno. Jamčim vam da će se vaš prinos uzeti za ozbiljno – zaključio je papa Franjo.


datum 19.3.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Uz mjesec travanj piše Vam p. Stjepan Fridl, glavni urednik.
Trenutno u programu: 12:10 Glazba
Sljedeće u programu: 13:00 Čitamo knjigu - Tim Gray / Jeff Cavins: Hoditi s Bogom – Putovanje kroz Bibliju

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bože, pomozi mi da budem plodna zemlja i na kraju donesem rod!

Zahvali Gospodinu što te Njegova riječ vodi prema plodovima u tvome životu.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora